Γ. Σταθάκης για έκτακτη εισφορά και έντονη αντίδραση ΝΔ

[fullwidth background_color=”” background_image=”” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”20px” padding_bottom=”20px” padding_left=”0px” padding_right=”0px” hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””][title size=”3″ content_align=”left” style_type=”default” sep_color=”” margin_top=”” margin_bottom=”” class=”” id=””]DEBATE: Γ. Σταθάκης για έκτακτη εισφορά και έντονη αντίδραση ΝΔ[/title][fusion_text]Τα περί επιβολής αναδρομικής έκτακτης εισφοράς στη φορολογία εισοδήματος διέψευσε το υπουργείο Οικονομίας, μετά τη διάσταση που πήραν οι δηλώσεις του Γιώργου Σταθάκη στον Τύπο. «Οι φόροι είναι εχθροί της ανάπτυξης» και «εχθροί κάθε ευκαιρίας για μια δημιουργική και παραγωγική Ελλάδα», τόνισαν από κοινού η συντονίστρια Παραγωγής και Εμπορίου της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη και η τομεάρχης Ανάπτυξης Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου. [/fusion_text][one_half last=”no” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding=”0px 30px 0px 0px ” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][title size=”3″ content_align=”left” style_type=”default” sep_color=”” margin_top=”” margin_bottom=”” class=”” id=””]Γ. Σταθάκης: Υπ. Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού[/title][imageframe lightbox=”no” lightbox_image=”” style_type=”none” hover_type=”none” bordercolor=”” bordersize=”2px” borderradius=”0″ stylecolor=”” align=”center” link=”” linktarget=”_self” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” hide_on_mobile=”no” class=”” id=””] stathakis[/imageframe][fusion_text]Αισιόδοξος για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης μέχρι το Πάσχα των καθολικών.

Ανέφερε ότι η συζήτηση έχει ωριμάσει και βρίσκεται σε ενδιάμεσο στάδιο. Εκτίμησε ότι θα επιστρέψουν οι εκπρόσωποι του κουαρτέτου σε δυο εβδομάδες.

Σε συνέντευξή του στο MEGA, όταν ρωτήθηκε περί αλλαγών στη φορολογία με αναδρομική ισχύ, είπε: «Το “αναδρομικά” δεν υπάρχει καμία περίπτωση. Το θέμα το οποίο καλούμαστε να επιλύσουμε, και αυτό είναι υπαρκτό, και συζητάμε όλα τα υπαρκτά μέσα, είναι ότι το 2018 πρέπει να υπάρξει αύξηση του πλεονάσματος στο 3,5% του ΑΕΠ. Αυτός είναι ο στόχος του προγράμματος. Για το 2018, ούτε για το 2016, ούτε για τίποτα από αυτά».

«Τα δημοσιεύματα σχετικά με τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού σε τηλεοπτικό σταθμό περί επιβεβαίωσης ή ανοιχτού ενδεχόμενου των όσων αναφέρει η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ για αναδρομική έκτακτη εισφορά στη φορολογία εισοδήματος είναι, φυσικά, εντελώς ανυπόστατα και παραπλανητικά και δεν προκύπτουν από τη συνέντευξη», αντέδρασε το υπουργείο.

» Όπως τόνισε ο Υπουργός, δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα ούτε επίσης υπάρχουν σκέψεις για αναδρομικά.»[/fusion_text][/one_half][one_half last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding=”0px 0px 0px 30px” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][title size=”3″ content_align=”left” style_type=”default” sep_color=”” margin_top=”” margin_bottom=”” class=”” id=””]Ολγα Κεφαλογιάνη: Συντονίστρια Παραγωγής και Εμπορίου ΝΔ[/title][imageframe lightbox=”no” lightbox_image=”” style_type=”none” hover_type=”none” bordercolor=”” bordersize=”2px” borderradius=”0″ stylecolor=”” align=”center” link=”” linktarget=”_self” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” hide_on_mobile=”no” class=”” id=””] olga-kefalogianni[/imageframe][fusion_text]«Ανάπτυξη και υπερφορολόγηση δεν πάνε μαζί!»

«Την ώρα που η πραγματική οικονομία και ο ιδιωτικός τομέας περιμένουν μάταια, εδώ και μήνες, κάποιες ελάχιστες πρωτοβουλίες του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού για την ανακούφιση και τη στήριξη των παραγωγικών τομέων της Ελληνικής οικονομίας, ο αρμόδιος Υπουργός κ. Σταθάκης, αντί να πει πότε και τι ύψους ποσά θα διοχετευτούν στην πραγματική οικονομία από το νέο ΕΣΠΑ, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να λάβει η Κυβέρνηση ένα ακόμα αντιαναπτυξιακό μέτρο. Δηλαδή, να επιβάλει νέα έκτακτη εισφορά»

«Ενώ η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε μειώσει 30% την έκτακτη εισφορά, η σημερινή Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, προκειμένου να καλύψει το λογαριασμό που η ίδια προκάλεσε με τις καταστροφικές πολιτικές της, προετοιμάζει ψυχολογικά τον ελληνικό λαό, με δηλώσεις του Υπουργού, για ακόμη μεγαλύτερη ύφεση μέσω της υπερφορολόγησης»

«Οι φόροι είναι εχθροί της ανάπτυξης. Είναι εχθροί κάθε ευκαιρίας για μια δημιουργική και παραγωγική Ελλάδα».[/fusion_text][/one_half][/fullwidth]