Πολάκης μαινόμενος κατά Πατούλη και ΙΣΑ για τις… αιμορροΐδες!!

Ταξικές διαφορές και αγοραίο ύφος που δεν συνάδει με το λειτούργημα του υπουργού, που του έχει ανατεθεί και αποπνέουν ιδεολογικό μίσος κατά των πολιτικών αντιπάλων, χρησιμοποίησε ο Παύλος Πολάκης για να απαντήσει, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, στην ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών που τον αφορούσε, σχετικά με την συμμετοχή του σε εγχείρηση για… αιμορροΐδες (!!!) στη Σαντορίνη, προκειμένου να αποδείξει ότι το νοσοκομείο λειτουργεί!

Αφού επιτίθεται στον Ιατρικό Σύλλογο της πρωτεύουσας και προσωπικά στον Πρόεδρο του, κ. Πατούλη, ο κ. Πολάκης αναφέρεται στο θέμα που προέκυψε από την δραστηριοποίηση του εντός χειρουργείου, κάτι που έκανε γνωστό ο ίδιος ο αναπλ. υπουργός με ανάρτηση του επίσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ολόκληρη η ανάρτηση:

«Στην απαράδεκτη ,γελοία και μίζερη ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνων(δηλ του Πατουλη συγκεκριμένα ,ο οποίος μετά που έχασε την πρόσβαση στο υπουργείο υγείας που είχε επι Αδώνι -Βορίδη εχει πάθει παράκρουση απώλειας εξουσίας )

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ :

Το ότι έκλεισα το Ιατρείο μου και τα βιβλία της επαγγελματικής μου δραστηριότητας ως οφειλα μετά που έγινε υπουργός ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ότι απώλεσα την επιστημονική μου ιδιότητα και την ειδίκευση μου στη χειρουργική την οποία Υποχρεούμαι να χρησιμοποιώ όταν κληθώ για βοήθεια είτε από ασθενή ,είτε από συνάδελφο γιατρό όπως επιβάλλει άλλωστε ο όρκος του Ιπποκρατη.

ΥΓ 1 με κάτι τέτοιες ανακοινώσεις καταλαβαίνει κανείς το φθόνο και το μίσος που κρύβει η ψυχή του βολεμένου μικροαστού που ακούμπησε όλη του την ύπαρξη στο να είναι η θεραπαινιδα της εξουσίας ,αποκτώντας αξία που ποτέ δε θα κατακτούσε με τις δικές του ηθικές ,πνευματικές η επιστημονικές δυνάμεις .

ΥΓ2 θέλω να μάθω τι στάση κράτησαν οι άλλες παρατάξεις στον ΙΣΑ στην ανακοίνωση αυτή και ειδικά οι αριστερές».

Την ανάρτηση του κ. Πολάκη δεν άφησε ασχολίαστη ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών που εξέδωσε λίγη ώρα αργότερα Δελτίο Τύπου:

«Θέμα: Η επίκληση της νομιμότητας δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται ούτε γελοία ούτε μίζερη

Η απάντηση του κ. Πολάκη στην ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, την οποία χαρακτηρίζει γελοία και μίζερη, αν και αναφέρεται στο Σύνταγμα και τη νομιμότητα δεν χρήζει σχολιασμού.

Μερικές μόνο επισημάνσεις είναι ίσως επιβεβλημένες:

  1. Η νομιμότητα δεν μπορεί και δεν πρέπει να εξαρτάται από τον συνδικαλιστικό χώρο που υπηρετεί ο κάθε εκλεγμένος εκπρόσωπος των ιατρών της Αθήνας.
  2. Ουδέποτε αμφισβητήσαμε την επιστημονική κατάρτιση του κ. Υπουργού. Δεν μπορούμε ως ιατροί να δεχθούμε, όμως, ότι μία επέμβαση αιμορροϊδεκτομής κατά LONGO μπορεί να χαρακτηριστεί ως επείγουσα ή ότι απαιτεί τη συνδρομή ιδιώτη χειρουργού.
  3. Η θέση του κ. Υπουργού νομιμοποιεί άραγε την πρόσβαση κάθε ιδιώτη ιατρού, μετά από αίτηση του ασθενή ή χωρίς αυτή, στις δημόσιες δομές του ΕΣΥ κατ΄ επίκληση του όρκου του Ιπποκράτη;

Εάν νόμιζε ο κ. Υπουργός ότι μπορεί με την ιδιότητά του αυτή να διατηρεί «άσπρα και μαύρα ταμία της Δημόσιας Υγείας» όπως έκανε ως Δήμαρχος, πλανάται.

Αποτελεί ευθύνη του ίδιου του κ. Τσίπρα η ανάθεση αρμοδιοτήτων στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας σε έναν Υπουργό που θεωρεί ότι μπορεί να πράττει κατά βούληση ανεξάρτητα από όσα ορίζει ο νόμος. Αναμένουμε τις ενέργειές του.»