Επεισόδια κοντά στο φράκτη της Ειδομένης. Πέταξαν πάλι χειροβομβίδες κρότου οι Σκοπιανοί

Καζάνι που βράζει θυμίζει η Ειδομένη, καθώς σε καθημερινή βάση σημειώνονται επεισόδια, άλλοτε μικρότερης και άλλοτε μεγαλύτερης έντασης. Η κατάσταση στη περιοχή είναι έκρυθμη, οι πρόσφυγες εξακολουθούν να ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες, με αποτέλεσμα η απόγνωση να είναι ζωγραφισμένη στα πρόσωπα τους.

Ενα γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους για μια γενικότερη ανάφλεξη, από μια έστω και μικρή σπίθα. Με μεγάλη καθυστέρηση πάντως και υπό το βάρος των τελευταίων επεισοδίων, που επιμελώς η κυβέρνηση προσπαθεί να αποκρύψει, αστυνομικοί για πρώτη φορά έκαναν αισθητή την εμφάνιση τους, πραγματοποιώντας ελέγχους στους λεγόμενους αλληλέγγυους.
μέσα σε αυτό το κλίμα νέα ένταση επικράτησε σήμερα στην Ειδομένη, με ομάδες μεταναστών να επιχειρούν να περάσουν για πολλοστή φορά τα σύνορα και τους Σκοπιανούς να ανταπαντούν με ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτοί που επιχείρησαν να περάσουν τα σύνορα ήταν Αφγανοί και Μαροκινοί, οι οποίοι εμφανίζονταν αποφασισμένοι να περάσουν τα σύνορα. Από τα επεισόδια, τραυματίστηκε ένα παιδί.

Περίπου εκατό άτομα πήγαν δίπλα στο φράχτη και φωνάξαν συνθήματα για το άνοιγμα των συνόρων.