Το παρασκήνιο της ψηφοφορίας στη Βουλή: Αγκαλιές, συγχαρητήρια και …απογοήτευση

Το κλίμα στη διάρκεια της ψηφοφορίας με την οποία κυρώθηκε τελικά με 153 «ναι» η Συνθήκη των Πρεσπών αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι φωτογραφίες των βουλευτών, η στάση των οποίων είχε συζητηθεί πολύ το προηγούμενο διάστημα, αφού πήγαν κόντρα στην επίσημη θέση των κομμάτων με τα οποία εξελέγησαν. Οι περισσότεροι εκ των βουλευτών που στήριξαν την κυβερνητική πλειοψηφία και ως εκ τούτου χαρακτηρίσθηκαν «πρόθυμοι» αντιδρούσαν τελικά με χαμόγελα για το αποτέλεσμα. Στον αντίποδα, άλλοι, όπως η βουλευτής Γεωργία Μαρτίνου της ΝΔ έδειξαν με τη στάση τους -όπως αποτυπώθηκε από το φωτογραφικό φακό- την απογοήτευσή τους για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

Ο Γρηγόρης Ψαριανός δηλώνει «παρών» στην ψηφοφορία. Ο Βασίλης Κόκκαλης, πίσω του, έδειχνε έως εκείνη την ώρα να σκεφτόταν ακόμη.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης έχει μόλις ψηφίσει «ναι». Ο Βασίλης Κόκκαλης τον κοιτάζει σκεπτικός πριν τελικά ψηφίσει «όχι» ο ίδιος. «Ναι» ψήφισε ο αντιπρόεδρος του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς.

Ο ένας, ο Γιώργος Αμυράς επέλεξε να ψηφίσει «όχι». Ο άλλος, ο Γρηγόρης Ψαριανός είπε «παρών» . Διαφορετικοί δρόμοι για τους έως πρότινος συνοδοιπόρους στο Ποτάμι.

Η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά, που ψήφισε «ναι» στη Συμφωνία των Πρεσπών, συγχαίρει τον «αρχιτέκτονα» της Συμφωνίας Νίκο Κοτζιά.