Προσκλητήριο και στόχος Μητσοτάκη ένα “πανίσχυρο πλειοψηφικό ρεύμα για ανασυγκρότηση της Χώρας”. Πως θα το επιδιώξει.

Μιλώντας στην πρώτη μετά την εκλογή του ως προέδρου της ΝΔ, πολιτική συνεστίαση στην Κρήτη, στο κατάμεστο από κόσμο κέντρο «Έσπερος» ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τους Κρητικούς να βρεθούν όπως είπε και πάλι στη πρώτη γραμμή του αγώνα για πολιτική αλλαγή τονίζοντας ότι, «πολιτικοί και πολίτες επιβάλλεται να κοιτάξουν την πανάρχαια θεά, την ευθύνη», ενώ υποστήριξε ότι «η Νέα Δημοκρατία αναδεικνύεται σήμερα ως η μεγάλη μεταρρυθμιστική δύναμη που θα ηγηθεί ενός πανίσχυρου πλειοψηφικού ρεύματος για την ανασυγκρότηση της πατρίδας μας», και τόνισε χαρακτηριστικά:
«Απευθυνόμαστε σε κάθε πολίτη που αναζητά τα στοιχειώδη: Ένα αξιόπιστο κράτος που να λειτουργεί κανονικά, μία κυβέρνηση που να λέει λίγα και να κάνει περισσότερα, θεσμούς που να λειτουργούν, μέτρα που θα φέρνουν δουλειές αξιοποιώντας τον πλούτο μας, μια σύγχρονη Παιδεία και αξιοπρεπή Υγεία»
Από τα Χανιά ο κ Μητσοτάκης έστειλε ένα μήνυμα στους Κρητικούς που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές γιατί πίστεψαν όπως είπε τις ψεύτικες υποσχέσεις του κ. Τσίπρα.
« Ελάτε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Ελάτε να δημιουργήσουμε μία πραγματική σχέση εμπιστοσύνης» ανέφερε χαρακτηριστικά καλώντας τους να συμβάλουν στο δύσκολο έργο «για να σηκώσουμε ξανά ψηλά την πατρίδα μας».

Παράλληλα τόνισε:
«Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε τη ρότα της Ελλάδας» και πρόσθεσε: «Δεσμεύομαι απέναντί σας να μιλώ πάντα τη γλώσσα της αλήθειας. Δεν υπόσχομαι τίποτα που δεν είμαι βέβαιος ότι μπορώ να εκπληρώσω. ‘Αλλωστε, το ψέμα και τις κενές υποσχέσεις τις βιώσαμε τα τελευταία δύο χρόνια και είδαμε τα αποτελέσματα».

Από τα Χανιά ο κ. Μητσοτάκης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και αναφερόμενος στην σημερινή κατάσταση της χώρας υποστήριξε:
«Τα όσα ζούμε σήμερα έχουν τη σφραγίδα της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου» και προειδοποίησε: «Αν συνεχίσουν με αυτούς τους ρυθμούς και με αυτά τα μυαλά, τα χειρότερα θα είναι μπροστά μας». Ο κ. Μητσοτάκης έστρεψε τα βέλη του κατά του πρωθυπουργού υποστηρίζοντας ότι, «δεν υπάρχει πολίτης που δεν εξαπάτησε ο κ. Τσίπρας. Δεν υπάρχει κοινωνική ομάδα που δεν κορόιδεψε. Δεν υπάρχει ψέμα που να μην είπε. Δύσκολα, όμως, σε όλο το διάβα της ιστορίας μας, θα βρει κανείς μια παρέα ανθρώπων που κορόιδεψε την ελληνική κοινωνία με τόσο ξεδιάντροπο τρόπο. Που επέδειξε τέτοια δίψα για την εξουσία σε συνδυασμό με μνημειώδη διαχειριστική ανικανότητα».

Ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στον ανασχηματισμό έκανε λόγο για ανακύκλωση φθαρμένων υλικών λέγοντας χαρακτηριστικά.

« Σημασία δεν έχουν οι αλλαγές ρόλων μεταξύ των πολυπληθών κομπάρσων. Σημασία έχει το έργο που παίζει ο κυβερνητικός θίασος. Σημασία έχει ο σκηνοθέτης. Το έργο που σκηνοθετεί ο κ. Τσίπρας είναι αποδεδειγμένα κακό, αποτυχημένο, επικίνδυνο. Και για αυτό, η αυλαία πρέπει να πέσει το γρηγορότερο.

Οι δυνατότητες της Ελλάδας είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές του κ Τσίπρα και της παρέας του .Για αυτό χρειάζεται πολιτική αλλαγή», υποστήριξε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ στην ομιλία του χαρακτήρισε το κόμμα του παράταξη εθνικής ευθύνης και πατριωτικού καθήκοντος , τόνισε την ανάγκη η Ελλάδα να ενταχθεί, το συντομότερο δυνατόν, στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης ώστε, όπως είπε, να ξεκινήσει και η ουσιαστική συζήτηση για την απομείωση του χρέους.

Παράλληλα επανέλαβε τις βασικές επιλογές της ΝΔ που είναι μείωση των φόρων , δημιουργία ενός σταθερού φορολογικού περιβάλλοντος , μείωση της γραφειοκρατίας και εξασφάλιση ενός εγγυημένου εισοδήματος για ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφερόμενος στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών υποστήριξε ότι η κυβέρνηση υπέστη συντριπτική ήττα ενώ τόνισε ότι «είμαστε εδώ για να διαφυλάξουμε το κύρος των θεσμών και τη λειτουργία των συνταγματικά κατοχυρωμένων αρχών».
Μιλώντας για την συγκρότηση του Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης είπε «αν θέλουν ένα Ε.Σ.Ρ. υποχείριο του κ. Παππά να το ξεχάσουν. Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης πρέπει να έχει το κύρος και την ανεξαρτησία να σταθεί απέναντι σε ένα υπουργό που εποφθαλμιά τις αρμοδιότητές του».

Παράλληλα επανέλαβε την πρόταση του κόμματος του για πλήρη αξιοποίηση του ψηφιακού φάσματος κάτι που όπως είπε πρακτικά σημαίνει, πολύ περισσότερα από 4 κανάλια έσοδα για το κράτος και περισσότερες θέσεις εργασίας.
Στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον πατέρα του Κώστα Μητσοτάκη τον όποιο χαρακτήρισε αθεράπευτα Κρητικό και πολιτικό ηγέτη, δάσκαλο του καθήκοντος και της ευθύνης.

Ακόμα ευχαρίστησε τους οπαδούς και τους φίλους της ΝΔ για τη στήριξη τους στο κόμμα στέλνοντας τους ένα μήνυμα:
«Να ξεχάσετε τους διχασμούς του παρελθόντος. Και να γνωρίζετε ότι η Νέα Δημοκρατία αλλάζει, ανανεώνεται, ανοίγεται σε νέους ανθρώπους και νέες ιδέες. Μετατρέπεται από περιχαρακωμένο κόμμα σε μεγάλη παράταξη, σε ένα ευρύ μέτωπο εθνικής ανασυγκρότησης, δημοκρατικής κανονικότητας, προόδου».
Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφερόμενος στην Κρήτη τόνισε ότι μπορεί να αποτελέσει μοντέλο ανάπτυξης σε πολλούς τομείς ωστόσο όπως είπε υστερεί σε βασικές υποδομές.
«Το δικό μου προσωπικό στοίχημα είναι να δώ την Κρήτη πρωταθλήτρια της ανάπτυξης» τόνισε.

Παράλληλα αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν τα πανεπιστήμια και τα ερευνητικά κέντρα του νησιού αλλά και στην ανάγκη αξιοποίησης των ορεινών όγκων του νησιού.