ΟΤΑ: Αλλαγή στα μισθολογικά κλιμάκια για υπαλλήλους χωρίς απολυτήριο ΔΕ

Eπιτέλους και ένα καλό νέο για τους υπαλλήλους στην τοπική αυτοδιοίκηση. Συγκεκριμένα, την κατάταξη σε μισθολογικά κλιμάκια εκπαιδευτικής κατηγορίας ΔΕ (δευτεροβάθμια εκπαίδευση), αντί για ΥΕ (υποχρεωτική εκπαίδευση), υπαλλήλων της τοπικής αυτοδιοίκησης χωρίς απολυτήριο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά κατόχων τίτλου τεχνικής σχολής ή με την απαιτούμενη προϋπηρεσία, ζητεί το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Με εγκύκλιο, την οποία υπογράφει ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μπαλάφας, ζητείται από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις να ενημερώσουν σχετικά τους δήμους και τις περιφέρειες για την άμεση εφαρμογή σχετικών νομοθετικών διατάξεων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με διατάξεις του ν. 4405/2016, στα μισθολογικά κλιμάκια της κατηγορίας ΔΕ κατατάσσονται υπάλληλοι στην τοπική αυτοδιοίκηση που διορίστηκαν ή μετατάχθηκαν σε αυτήν την κατηγορία χωρίς απολυτήριο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά με τίτλο αντίστοιχης ειδικότητας αναγνωρισμένης κατώτερης τεχνικής σχολής ή με βάση τον απαιτούμενο, από τις σχετικές διατάξεις, χρόνο εμπειρίας.

SHARE
  • δλδ τα ρεμαλια θελουν να πουν με απολυτήριο δημοτικού μισθος 3500, πλαστό, η χωρις 5000, μπορεις ακομη κ υπουργος κ βάλε ..