Οι μικρομεσαίοι μαύρισαν τον ΣΥΡΙΖΑ.Στην τέταρτη θέση ο συνδιασμός του.

Το αρνητικό κλίμα στην αγορά δεν έχει τις συνέπειές του μόνο στις δημοσκοπήσεις και την αγορά αλλά και στις εκλογές του χώρου.Δυσάρεστη έκπληξη για το κυβερνών κόμμα αποτέλεσαν τα αποτελέσματα των εκλογών στη Γενική Συνομοσπονδία Ελλήνων Βιοτεχνών και Ελεύθερων Επαγγελματιών.

Στις εκλογές για την ανάδειξη του διοικητικού συμβουλίου της ΓΣΕΒΕΕ, η «Συνεργαζόμενοι Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Κίνηση Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων» (ΑΣΚΕΒΕ), η οποία στηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ και ήταν δεύτερη στις προηγούμενες εκλογές του 2013, βρέθηκε στην τέταρτη θέση, με τα ποσοστά της να κατρακυλούν από το 21,4% στο 14,55% και τις έδρες της να μειώνονται από 11 σε 7.

Στην πρώτη θέση ήρθε η παράταξη ΠΑΣΚΜΜΕ που στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ, η οποία και συγκέντρωσε το 50,7% των ψήφων (πρώτη είχε έρθει και το 2013, αλλά τώρα αύξησε τα ποσοστά της κατά 2,7% και τον αριθμό των εδρών της από 25 σε 27).

Ο μέχρι σήμερα πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γ. Καββαθάς συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους.

Στη δεύτερη θέση ήρθε η ΔΑΚΜΕ η οποία στηρίζεται από τη ΝΔ και η οποία αύξησε το ποσοστό της από 12,66% σε 16,43% και τον αριθμό των εδρών της 6 σε 8.

Στην τρίτη θέση ήρθε η Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση, που στηρίζεται από το ΚΚΕ, και η οποία είδε επίσης τα ποσοστά της να πέφτουν, λαμβάνοντας 15,02% από 17,9% και 9 έδρες από 8, το 2013.

Στην τέταρτη θέση ήρθε το ΑΣΚΕΒΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και στην πέμπτη η ΡΑΚΕΒΕ, Ριζοσπαστική Αγωνιστική Κίνηση Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων, που στηρίζεται από τη ΛΑΕ συμμετείχε για πρώτη φορά και έλαβε 3,28% και 1 έδρα.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΓΣΕΒΕΕ θα συγκροτηθεί σε σώμα την ερχόμενη Κυριακή. Η ΓΣΕΒΕΕ έχει στην δύναμή της 70 τοπικές και 30 κλαδικές Ομοσπονδίες Επαγγελματιών Βιοτεχνιών και Εμπόρων με 140.000 εγγεγραμμένα μέλη – φυσικά πρόσωπα.Μια ψηφοφορία που είναι σφυγμομέτρηση στον κλάδο αλλά και προειδοποίσηση.