Κανείς δεν γλιτώνει με το φορολογικό ν/σ που κατατέθηκε στη Βουλή

“Φωτιά” είναι το νέο φορολογικό που κατατέθηκε στη Βουλή. Όπως προκύπτει απο τις διατάξεις του κανείς απο τους φορολογούμενους ειτε ανήκει στα μικρά, είτε στα μεσαια ή στα μεγαλα κοινωνικά στρώματα δεν μένει στο απυρόβλητο.
Αλλαγές στη νέα κλίμακα φορολόγησης εισοδήματος, την κλίμακα εισφοράς αλληλεγγύης, τη φορολόγηση ενοικίων και τον φόρο στα τυχερά παιχνίδια φέρνει το νέο φορολογικό που κατατέθηκε στη Βουλή.

Σύμφωνα με αυτό, το αφορολόγητο ορίζεται στα 9.090 ευρώ, φέρνοντας επιπλέον επιβαρύνσεις από 8 έως και 176 ευρώ για όσους έχουν ετήσια εισοδήματα από 9.100 έως και 27.000 ευρώ, ελαφρύνσεις από 76 έως και 399 ευρώ για μισθωτούς και συνταξιούχους με εισοδήματα από 28.000 έως και 43.000 ευρώ και μεγάλες επιβαρύνσεις για όσους έχουν εισοδήματα άνω των 43.000 ευρώ.

1

Οσον αφορά τα εισοδήματα από μπλοκάκια, προστίθενται στην κλίμακα των μισθωτών, άρα φορολογούνται με μεγαλύτερο συντελεστή.

Οσον αφορά το αφορολόγητο, ισχύει μόνο για τα εισοδήματα από μισθούς, ωστόσο στα εισοδήματα από μπλοκάκια αναγνωρίζονται εκπτιπτόμενες δαπάνες.

Οι αγρότες φορολογούνται με την κλίμακα των μισθωτών, αναγνωρίζοντάς τους και αφορολόγητο.

Οσον αφορά τη νέα έκτακτη εισφορά, είναι κλιμακωτή και αρχίζει από τα εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ, ενώ φέρνει επιβαρύνσεις από τα 18.000 ευρώ και πάνω.

2

Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή φέρνει φορολογία «φωτιά» στα μεγάλα εισοδήματα από ενοίκια, αφού όσα είναι πάνω από 35.000 ευρώ φορολογούνται με 45%

3

Τέλος, το νέο φορολογικό προβλέπει και αύξηση του φόρου στα τυχερά παιχνίδια κατά 5%, από το 30% στο 35%