Ο υπουργός Κοντονής παραδέχθηκε ότι ο  υπουργός Καμμένος συνομίλησε με ισοβίτη και  αλλά ενδιαφερόταν για την «αποκάλυψη της αλήθειας» και όχι να καταθέσει εις βάρος του Βαγ. Μαρινάκη.

Πλήρης  η σιωπή  του ίδιου του ΥΠΕΘΑ  λαλίστατου κατά τα άλλα, γενικολογίες του Πρωθυπουργού  «να αφήσουμε  τη Δικαιοσύνη  ανεπηρέαστη» χωρίς αυτογνωσία και   διατεταγμένη υποστήριξης του Παν. Καμμένου στη Βουλή  από τον υπουργό Δικαιοσύνης, με κορώνες  παλαιού δημαγωγού.

Αργότερα χθες  με διαρροή του το Μαξίμου  υποστήριξε ότι οι θολές γενικολογίες  του  Πρωθυπουργού για την υπόθεση ήταν «έμμεση  αλλά  σαφής στήριξη» του  ΥΠΕΘΑ και κυβερνητικού εταίρου.

Ωστόσο  ο κ.Καμένος συνέχισε και χθες  να  βρίσκεται στο επίκεντρο μιας γενικής αρνητικής δημοσιότητας  από μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ(και από τον Όμιλο που υποστηρίζει τον κ. Ευαγ. Μαρινάκη) και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Να απαντήσει ενώπιον της Βουλής ο υπουργός Δικαιοσύνης, αν είναι φυσιολογικό να μιλάει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας με ισοβίτη στη φυλακή και τι έπραξε ο ίδιος ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση, κάλεσε τον Σταύρο Κοντονή ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης. Με παράλληλη αυστηρή κριτική από  εκπροσώπους και άλλων κομμάτων.

Κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια, ο κ. Γεωργιάδης απευθύνθηκε προς τον παριστάμενο υπουργό Δικαιοσύνης λέγοντάς του αν το θεωρεί λογικό ένας υπουργός, μέλος της εκτελεστικής εξουσίας, να παίρνει τηλέφωνο μια εισαγγελέα, μέλος της δικαστικής εξουσίας, να την καθοδηγεί τι ώρα θα πάει και σε ποια φυλακή κι αν είναι φυσιολογικό ο ισοβίτης να παίρνει τηλέφωνο τον υπουργό για να συνεννοούνται ποια θα είναι η κατάθεσή του.

Οι διάλογοι στη Βουλή

Γεωργιάδης: Γιατί παίζετε τον συνήγορο του Καμμένου; Είχε ο Καμμένος απευθείας επικοινωνία με τον ισοβίτη; Είναι φυσιολογικό με μιλάει με τον ισοβίτη και την εισαγγελέα; Η αγάπη για την καρέκλα σάς κάνει να τα παραβλέπετε όλα; Σπεύσατε να του παράσχετε προστασία. Ο Κουρουμπλης κράτησε πολύ πιο προσεκτική στάση. Είστε υπουργός μόνο για να βάζετε την ωραία γραβάτα; Εάν η εισαγγελέας ήταν σε συνεννόηση με τον Καμμένο, θα διωχθεί πειθαρχικά και πώς;

Κοντονής: Αήθης επίθεση με χαρακτηρισμούς και ύβρεις. Ο κ. Καμμένος λειτούργησε για να συγκαλυφθεί ή να αποκαλυφτεί η αλήθεια; Του είπε «μη μιλήσεις» ή μίλησε; Τον κατηγορείτε ότι έδειξε υπερβάλλοντα ζήλο; Αυτό είναι το αμάρτημά του; Εάν είναι αυτό, να μας το πείτε ότι ενδιαφέρεστε για τη συγκάλυψη. Ο τρόπος που μιλάτε οδηγεί σε άλλες σκέψεις.
Ο ισοβίτης είχε δώσει συνέντευξη στον Τριανταφυλλόπουλο. Αμέσως μετά στείλαμε εισαγγελέα, δεν δέχθηκε να δώσει κατάθεση, αλλά παρέδωσε στην εισαγγελέα κατάλογο με τραπεζικούς λογαριασμούς. Εμείς δεν κατασκευάζουμε ενόχους. Μου κάνει εντύπωση ότι υπάρχει ορυμαγδός δημοσιευμάτων από εφημερίδες του συγκεκριμένου εφοπλιστή που δημοσιοποιούν όλα αυτά τα ζητήματα.
Μας ενδιαφέρει να δούμε ποιος ήταν ο οργανωτής της διαδρομής του εμπορεύματος θανάτου; Εάν υπάρχουν ευθύνες για την εμπλοκή του λιμενικού, αυτά ήδη διερευνώνται. Εάν υπήρξαν, πάλι, ίχνη παράβασης της λειτουργίας της φυλακής, ήδη έχω δώσει εντολή για έρευνα.
Αλλά να κατηγορείτε ότι ο Καμμένος προέτρεψε έναν ισοβίτη να πει την αλήθεια, αυτό με αφήνει άναυδο. Εσείς, εάν μπορούσατε, δεν θα του λέγατε «να μιλήσεις και να πεις όσα ξέρεις»;
Γιατί αυτό το μονομερές ενδιαφέρον για το αν ο Καμμένος μίλησε ή όχι; Γιατί δεν έχει επιδειχθεί ενδιαφέρον για τους 7 νεκρούς μάρτυρες και για τα όσα είπε ο ισοβίτης σε συνεντεύξεις του; Έχουμε ζητήσει από ξένο κράτος βοήθεια για να αποδειχθεί εάν αυτά που λέει ο ισοβίτης είναι αλήθεια ή όχι.
Αυτό το όψιμο ενδιαφέρον δείχνει ότι κόμματα βρίσκουν πατήματα εκεί που επιχειρηματικά συμφέροντα αισθάνονται ότι βάλλονται. Δίδεται η εντύπωση ότι οικονομικά συμφέροντα υπαγορεύουν τον πολιτικό λόγο κομμάτων και κόμματα εμπλέκονται στον πόλεμο επιχειρηματιών.
Οταν έχεις δυο τόνους καθαρής ηρωίνης, αντιλαμβάνεστε γιατί μιλάμε. Και εσείς λέτε για τον Καμμένο. Ακόμα και παράτυπα να ενήργησε και να ζήτησε από τον ισοβίτη να μιλήσει, είναι κάτι που λειτουργεί προς αποκάλυψη της αλήθειας. Αυτό θα πρέπει να μας ενδιαφέρει. Πρέπει να αποκαλυφθεί η αλήθεια και όχι να συγκαλυφθεί αυτό το μέγα έγκλημα.
Είναι πρωτάκουστο να κατηγορείτε έναν υπουργό γιατί προέτρεψε έναν ισοβίτη να πει και να αποκαλύψει την αλήθεια.
Μου κάνει εντύπωση η επίθεση από συγκεκριμένες εφημερίδες που ανήκουν στον συγκεκριμένο εφοπλιστή. Μήπως συνδυάζεται με έρευνες που έχουν γίνει την περασμένη εβδομάδα στο γραφείο του; Εάν δεν υπάρχει, λες όλα στο φως και η Δικαιοσύνη θα μιλήσει. Όλη αυτή η επιθετικότητα για άλλα πράγματα προδιαθέτει.
Δεν ξέρω αν η σημερινή σας παρουσία έχει να κάνει με τα όσα λέει ο Μαρτίνης για εσάς. Εύχομαι ο καθένας να αποδείξει την αθωότητά του.

Κακλαμάνης για Καμμένο: Ουδέποτε υπουργός έχει επικοινωνήσει με ισοβίτη ναρκέμπορο

Την παρέμβαση του αντιπροέδρου της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη, από την έδρα, προκάλεσε η ομιλία του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, σχετικά με το θέμα των φερόμενων επαφών του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, με ισοβίτη στη φυλακή.

Ο κ. Κακλαμάνης, αφού είπε ότι ο ίδιος ο υπουργός «εμμέσως πλην σαφώς» επιβεβαίωσε ότι υπήρξε επικοινωνία του κ. Καμμένου με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη για την υπόθεση του Noor 1, ανέφερε ότι από το 1989, οπότε ο ίδιος βρίσκεται στη Βουλή, «δεν υπήρξε ούτε μία φορά για οποιοδήποτε θέμα, οποιοσδήποτε υπουργός οποιασδήποτε κυβέρνησης να επικοινωνεί με ισοβίτη ναρκέμπορο».

Ορμώμενος δε, από άλλη αναφορά του κ. Κοντονή -σύμφωνα με την οποία «ο οποιοσδήποτε πολίτης θα έλεγε να βγουν όλα στο φως και θα καταλήξει η Δικαιοσύνη, αλλά όλη αυτή η επιθετικότητα άλλα πράγματα προδιαθέτει»- ο κ. Κακλαμάνης έκανε λόγο για «υπαινιγμούς», που ο ίδιος ως προεδρεύων έχει την υποχρέωση να απαντήσει.

«Έχω την υποχρέωση -διότι ακούστηκαν απίστευτα πράγματα- να πως ότι στην ελληνική Βουλή δεν υπάρχει πολιτική δύναμη που να μη θέλει να χυθεί άπλετο φως σε ποινική υπόθεση, ιδιαιτέρως όταν αφορά ναρκωτικά. Διότι αφέθηκαν τέτοιοι υπαινιγμοί. Κι αυτό το μήνυμα πρέπει να βγει προς τα έξω», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κακλαμάνης.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταθέσει η ΝΔ πρόταση μομφής κατά Καμμένου

 

Σηκώνει τους τόνους απέναντι στον Πάνο Καμμένο η ΝΔ, με αφορμή τις αποκαλύψεις για τις εξωθεσμικές παρεμβάσεις του και για τον τρόπο που ασκεί την υπουργική εξουσία. Μάλιστα είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του.

Την Τετάρτη, ο Αδωνις Γεωργιάδης και ο Βασίλης Κικίλιας με εντολή του προέδρου του κόμματοςΚυριάκου Μητσοτάκη, έφτιαξαν πολεμική ατμόσφαιρα με τις δηλώσεις τους. Εδωσαν έτσι δείγμα γραφής για το τι θα ακολουθήσει την ερχόμενη Τρίτη στην προ ημερησίας συζήτηση για την οικονομία κατόπιν αιτήματος του κ. Μητσοτάκη. Επιπλέον, ο κ. Κικίλιας παραχωρεί συνέντευξη Τύπου, αύριο Πέμπτη, στην οποία αναμένεται να αναφερθεί και στον υπουργό Άμυνας.

«Είναι τόσο μεγάλες οι αποκαλύψεις και συγκλονιστικά αυτά που ακούμε που δημιουργήσουν αναμφίβολα μεγάλα πολιτικά γεγονότα», είπε στον Σκαι ο κ. Γεωργιάδης. Εκτίμησε επιπλέον ότι η υπόθεση «δεν θα καταλήξει καλά» για τον κ. Καμμένο αλλά ούτε για τον κ. Τσίπρα.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποχρεωθούν να «καλύψουν» τον υπουργό Άμυνας, εάν όμως αποδειχτεί ότι ο κ. Καμμένος έχει διαπράξει παρανομία, τότε ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα πρέπει να είναι υπόλογος στη Δικαιοσύνη για συγκάλυψη.

Ο κ. Γεωργιάδης έθεσε ερωτήματα και για τον ρόλο του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή στην υπόθεση, σημειώνοντας ότι ο ίδιος έχει εντυπωσιαστεί από τη σπουδή που έχει επιδείξει στην υπεράσπιση του κ. Καμμένου. «Να είναι πιο προσεκτικός ο υπουργός Δικαιοσύνης από δω και εμπρός», δήλωσε.