Ο Καμμένος αδειάζει Τόσκα και επιμένει στην παραίτηση Μουζάλα

Εύθραυστες παραμένουν οι ισορροπίες στην κυβέρνηση καθώς σχεδόν καθημερινά προκύπτουν κόντρες μεταξύ κορυφαίων υπουργών, όσον αφορά τη διαχείριση των προβλημάτων, όπως το προσφυγικό.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το άδειασμα του Πάνου Καμμένου στον αν. υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα ο οποίος σε δηλώσεις του έκανε λόγο για εμπλοκή του στρατού στην Ειδομένη, προκειμένου να καλυφθούν ανθρωπιστικές ανάγκες και σίτισης. Ο υπουργός Άμυνας σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 επισήμανε ότι ο ”στρατός δεν θα εμπλακεί στην Ειδομένη, προσθέτοντας ότι ”δεν είναι catering ούτε υπηρεσία αιτήσεων ασύλου”.

Συγκεκριμένα ο κ. Καμμένος τόνισε:
Οι ένοπλες δυνάμεις δεν είναι catering ούτε υπηρεσία αιτήσεων ασύλου. Ο στρατός ανέλαβε ένα έργο όταν το ζήτησε ο πρωθυπουργός. Φτιάξαμε τις υποδομές σε 14 ημέρες, που δεν είχαν φτιαχτεί 9 μήνες. Οργανώσαμε διαγωνισμούς για τη σίτιση. Δεν υπήρχε χρηματοδότηση, εμείς την πήραμε. Η Ειδομένη δεν είναι οργανωμένο κέντρο προσφύγων και δεν πρόκειται να εμπλακούμε. Στείλαμε πέντε κοντέινερ, τα οποία έχουν γραφεία ενημερώσεως. Δεν είμαστε κατάλληλα πιστοποιημένοι για άλλες διαδικασίες.

Δικαιολόγησε δε αυτή την άποψη λέγοντας ότι ”Η Ειδομένη δεν είναι οργανωμένο κέντρο προσφύγων”.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον Καμμένου, αν η ”Ειδομένη μετατραπεί σε οργανωμένη δομή, τότε ο στρατός θα πάει χωρίς κανένα πρόβλημα”.

Χθες το βράδυ, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας μιλώντας στις ”Ιστορίες” του ΣΚΑΙ ανέφερε πως ο στρατός θα σταλεί στον πρόχειρο καταυλισμό ώστε να καλυφθούν ανθρωπιστικές ανάγκες αυτών των ανθρώπων, όπως η σίτιση και θα αναλάβει ανθρωπιστικές ανάγκες.