Νίκος Νικολόπουλος «Μπράβο! Μόνο ένας.. στο σκαμνί για το “Αθήνα 1997”»

Ξεχειλίζει από οργή η νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση του μαχητικού και ασυμβίβαστου Χριστιανοδημοκράτη Βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο ο οποίος και τιτλοφορεί την νέα ερώτηση του με το δηκτικό θέμα: «Μπράβο!… Μόνο ένας στο σκαμνί για το «Αθήνα 1997»!».
Όμως, γράφει η σχετική ανακοίνωση του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος πήρε αφορμή ο ανεξάρτητος βουλευτής από το γνωστοποιηθέν βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών με το οποίο παραπέμπεται σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων κατηγορούμενος για απιστία στην υπηρεσία μόνο ο τότε γενικός διευθυντής της διοργάνωσης Ευάγγελος – Γεράσιμος Σαβράμης, ο αποκαλούμενος και «στρατηγός», λόγω της θητείας του στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Για τους υπόλοιπους 36 κατηγορουμένους έπαυσε η ποινική δίωξη λόγω παραγραφής, ενώ ένας εξ αυτών δεν βρίσκεται πια στη ζωή.
Ο Νίκος Νικολόπουλος τονίζει πως ουσιαστικά η υπόθεση κινείται στα όρια της παραγραφής, μια και ο κατηγορούμενος θα καλείται να δώσει εξηγήσεις ενώπιον της Δικαιοσύνης για αδίκημα που φέρεται ότι διέπραξε πριν από περίπου 20 χρόνια.
Τότε, λοιπόν, στα χρόνια του εκσυγχρονισμού και της ΣΗΜΙΤΟΚΡΑΤΙΑΣ δεν είχαμε μόνον τα σκάνδαλα του Άκη Τσοχατζόπουλου, του Μαντέλη, του Παπαντωνίου του Τσουκάτου και άλλων αστέρων της διαπλοκής…
Είχαμε και την μεγάλη μπίσνα των αθλητικών διοργανώσεων, με αποκορύφωμα τους ολυμπιακούς αγώνες.
Και σήμερα Με καθυστέρηση 20 ετών καλείται να κρίνει η Δικαιοσύνη ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στον χώρο του αθλητισμού, που αφορά το 6ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλασικού Αθλητισμού «Αθήνα 1997».
Πρόκειται για μια διοργάνωση, το κόστος της οποίας φέρεται ότι άγγιξε τα 19 δισ. δραχμές, αν και ο αρχικός προϋπολογισμός της ήταν μόλις 5 δισ.
Ο Νίκος Νικολόπουλος με αφορμή τηνκατάθεση της νέας ερώτηση υπενθύμισε στους κοινοβουλευτικού συντάκτες πως σύμφωνα με το πόρισμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, συνολικά 38 πρόσωπα (μεταξύ των οποίων οι πρώην υφυπουργοί Αθλητισμού Ανδρέας Φούρας και Γιώργος Λιάνης και ο πρώην γενικός γραμματέας Αθλητισμού Γιάννης Σγουρός) πρέπει να επιστρέψουν 12.448.198 ευρώ, που φέρεται ότι κατασπαταλήθηκαν στην επίμαχη διοργάνωση.
Τα ερωτήματα που καλεί τους συναρμόδιους υπουργούς να απαντήσουν είναι τα εξής:
Ποιες ακριβώς πρωτοβουλίες έχετε πάρει ώστε να εισπραχθούν τα 12.448.198 ευρώ του Δημοσίου;
2. Ζητήσατε να ελεγχτούν από τα αρμόδια όργανα όσοι ενεπλάκησαν και «κατάφεραν» να βγάλουν λάδι λόγω παραγραφής αυτούς που ζημίωσαν το Δημόσιο και οι οποίοι από 5 δις. δραχμές, έφτασε μια αθλητική διοργάνωση στα 19 δις. δραχμές;