Ενταση στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών

Επεισοδιακή η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών στο υπουργείο Παιδείας, το μεσημέρι της Παρασκευής, καθώς μία ομάδα κατόρθωσε να περάσει στον προαύλιο χώρο, με αποτέλεσμα να παραταχθούν αστυνομικές δυνάμεις.

Οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν στην πρόταση του υπουργείου Παιδείας για ένα προσωρινό σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών, διεκδικώντας μαζικούς διορισμούς στην εκπαίδευση και διορισμό όλων των αναπληρωτών.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας ξεκίνησε στις 11:30 με σύνθημα «όχι στην Παιδεία των περικοπών» με τους εκπαιδευτικούς να ζητούν να αποσυρθεί η διάταξη που προτείνει το υπουργείο για την πρόσληψη αναπληρωτών την ερχόμενη σχολική χρονιά.

Νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και καθηγητές έκλεισαν τον δρόμο μπροστά από την είσοδο του υπουργείου ενώ παράλληλα, μέσα στο κτίριο ήταν σε εξέλιξη βράβευση μαθητών στο πλαίσιο του δεύτερου πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού με θέμα «Κύπρος 1974-2015: Δεν ξεχνώ, Δημιουργώ, Διεκδικώ».

Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης ζήτησε να μην πραγματοποιηθεί η διαδήλωσή τους, λόγω της εκδήλωσης, κάτι που οι εκπαιδευτικοί αρνήθηκαν.

«Η κινητοποίησή μας δε στρέφεται κατά των μαθητών και της εκδήλωσης. Οι μαθητές μας, τα σχολεία και η παιδεία μας δεν “κινδυνεύουν” από τις διαδηλώσεις των δασκάλων και των καθηγητών τους, αλλά από τις μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης, της ΕΕ, του ΔΝΤ», αναφέρθηκε από τη ΔΟΕ.

Επίσης, η ΟΛΜΕ τόνισε ότι δεν δέχεται προτροπές-συμβουλές από το υπουργείο σχετικά με αποφάσεις του για την ανάληψη αγωνιστικών κινητοποιήσεων.