ΕΝΦΙΑ: Πρώτη κατάσχεση, πρώτης κατοικίας, από την πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς!!!

Ακόμα ηχούν στα αυτιά των ψηφοφόρων οι διαβεβαιώσεις που έδινε πριν από 15 μήνες ο κ. Τσίπρας ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας άδικος φόρος που δεν διορθώνεται, μόνο καταργείται.

Από τις διαβεβαιώσεις όμως για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ μέχρι την πρώτη κατάσχεση πρώτης κατοικίας για χρέη προς την εφορία λόγω του ΕΝΦΙΑ, φαίνεται δεν υπάρχει μεγάλη απόσταση σε επίπεδο πολιτικής ηθικής και τσίπας. Έτσι, όπως αποκάλυψε το mega, είχαμε την πρώτη κατάσχεση από την κυβέρνηση της Αριστεράς, πρώτης κατοικίας.

Πρόκειται για κατοικία στο Ψυχικό που βαρύνεται από… ανεξόφλητο ΕΝΦΙΑ με ιδιοκτήτες ένα ηλικιωμένο ζευγάρι, 86 και 82 ετών, με ετήσιο εισόδημα από συντάξεις που δεν ξεπερνά τις 20.000 ευρώ.

Το κατασχετήριο μιλά για χρέος περί τα 200.000 ευρώ, και έχει προκύψει από τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ. Σύμφωνα με το Mega το ζευγάρι έχει ενταχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων ωστόσο η δόση που έπρεπε να καταβάλλεται ήταν της τάξης των 1.700 ευρώ και αδυνατούσαν να το υποστηρίξουν, με αποτέλεσμα το ποσό της οφειλής σήμερα να αγγίζει τα 198.000 ευρώ.

Οπως είπαν προσπάθησαν να πουλήσουν το ακίνητο, δίνοντας το σε 15 μεσίτες, ενώ μεχρι τότε εκποιούσαν προσωπικά και οικογενειακά κειμήλια.

Η εν λόγω κατοικία είναι κληρονομιά από τους γονείς της συζύγου και μάλιστα όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ η κατάσχεση θα είχε γίνει ήδη αν δεν απεργούσαν οι δικηγόροι…