Η Ferrari έχει πλέον νέο Schumacher

Αυτή τη στιγμή στο Maranello βρίσκεται ένας Schumacher ντυμένος στα κόκκινα της Scuderia. Έχει το ξανθό μαλλί της μητέρας του Corinna και το στραβό χαμόγελο του πατέρα του, Michael. Έχει κάνει σιγά σιγά τα βήματα μέχρι την ακαδημία της Ferrari και θα μοιραστεί την εμπειρία μαζί με άλλους διάσημους νεαρούς όπως ο Giuliano Alesi, γιος του Jean, και ο Enzo Fittipaldi, ανιψιός του Emerson.

Ένας Schumacher ξανά στα κόκκινα, 13 χρόνια μετά τον τελευταίο αγώνα του Michael. Όσο μακρύς κι αν είναι ο δρόμος μέχρι τη στιγμή που ο Mick Schumacher θα βρεθεί πίσω από το τιμόνι (και εάν, ασφαλώς) ενός μονοθεσίου σε κάποιο σιρκουί της F1, η εικόνα είναι από μόνη της αρκετά εντυπωσιακή και σημαδιακή για να περάσει απαρατήρητη. Και να φανταστείς πως στο ξεκίνημά του στον μηχανοκίνητο αθλητισμό δεν ήθελε καν να χρησιμοποιεί το θρυλικό επώνυμό του. Πολύ μεγάλη η πίεση, οπότε καλύτερα Betsch, το επώνυμο της μητέρας του.

Ο Mick Jr. γεννήθηκε στις 22 Μαρτίου 1999 στο Vufflens-le-Château της Ελβετίας και από ηλικία 9 ετών φάνηκε τι ακριβώς ήθελε να κάνει στη ζωή του, όταν και μπήκε στην πίστα των καρτ.

Ο νέος καρπός από το γενεαλογικό δέντρο της οικογένειας Schumacher θα επιβεβαιώσει όλους εκείνους που αναφέρουν πως πήρε τα αγωνιστικά γονίδια του πατέρα του τα επόμενα χρόνια, με αποκορύφωμα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Formula 3, που κέρδισε τον περασμένο Οκτώβριο (αφού προηγουμένως είχε δώσει τα διαπιστευτήριά του σε ADAC Kart Masters και Formula 4).

Φέτος, αναμένεται να αγωνιστεί στη Formula 2 με την Prema, τη θυγατρική αγωνιστική ομάδα της Ferrari, όπως ακριβώς έκανε το 2017 ο Charles Leclerc, ένας άλλος απόφοιτος του Maranello, που πλέον τυγχάνει να είναι οδηγός της Scuderia στη Formula 1.

O οικογενειακός φίλος Jean Todt τον συμβουλεύει συνεχώς αποκλειστικά και μόνο γιατί πιστεύει πως ο μικρός διαθέτει σπουδαία προοπτική. Πιο γοητευτική όμως είναι η προοπτική ένας νέος Schumi στη Ferrari, στο υψηλότερο επίπεδο.

Θα υπάρξει 100% και πάλι ένας Schumacher στη Formula 1. Από τη μία πλευρά λόγω του ονόματος, αλλά και από την άλλη επειδή έχει πετύχει εξαιρετικές επιδόσεις. Έχει πολύ ταλέντο, όπως ο πατέρας του, και πιστεύω πως θα έχουμε μία νέα περίπτωση Keke και Nico Rosberg” είχε δηλώσει πριν λίγο καιρό ο Lewis Hamilton. Δεν τον αμφισβητούμε.

SHARE