Είσοδος της Cosmote στις ψηφιακές ασφαλιστικές υπηρεσίες

Στην επέκταση των δραστηριοτήτων της στον ασφαλιστικό κλάδο προχωρά η Cosmote μέσω της νέας ψηφιακής υπηρεσίας Cosmote Insurance για την ασφάλιση οχήματος, κατοικίας και πρωτοβάθμιας υγείας, σε συνεργασία με κορυφαίες ασφαλιστικές εταιρείες στην Ελλάδα.

Το νέο εγχείρημα για το οποίο υπήρξε εντατική προετοιμασία αποτελεί φυσική εξέλιξη της πολυετούς δραστηριότητας του Ομίλου στον ασφαλιστικό κλάδο, μέσω της “ΟΤΕ Ασφάλιση” (ΟΤΕ-Ανώνυμη Eταιρεία Ασφαλιστικής Πρακτόρευσης).

Η ΟΤΕ Ασφάλιση, διαθέτει σημαντική τεχνογνωσία και εμπειρία στον κλάδο αυτοκινήτων από την πολυετή ενασχόληση της με τον στόλο οχημάτων του ΟΤΕ (2.500 οχήματα) και τα περίπου ακόμη 7.000 οχήματα ιδιωτών πελατών της, αποτελώντας σήμερα σημαντικό μέγεθος στον κλάδο της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης στην Ελλάδα.

Με το Cosmote Insurance (www.cosmoteinsurance.gr) πραγματοποιείται η είσοδος του ομίλου στις ψηφιακές ασφαλιστικές υπηρεσίες για την οποία είχε αναφέρει το Capital.gr. Έτσι, οι καταναλωτές, ανεξαρτήτως τηλεπικοινωνιακού παρόχου, θα μπορούν να επιλέξουν το πρόγραμμα ασφάλισης που ταιριάζει καλύτερα στο προφίλ και τις ανάγκες τους, συγκρίνοντας και επιλέγοντας ανάμεσα σε πολλά διαθέσιμα ασφαλιστικά προγράμματα. Στη συνέχεια να αγοράζουν γρήγορα, εύκολα και απλά το ασφαλιστήριό τους.

Συγκεκριμένα οι καταναλωτές μπορούν να συγκρίνουν και να επιλέγουν εξατομικευμένα προγράμματα για την ασφάλιση οχήματος (αυτοκίνητο, μηχανή, φορτηγά ΙΧ), ασφάλιση κατοικίας (για το ακίνητο, το περιεχόμενο, ακόμη και τον συνδυασμό τους), για υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας (διαγνωστικές εξετάσεις, επισκέψεις σε γιατρούς κλπ), για οδική βοήθεια και νομική προστασία. Ήδη έχουν εξασφαλιστεί συνεργασίες με ασφαλιστικούς ομίλους όπως οι Interamerican, Εθνική Ασφαλιστική, Eurolife, ERGO, Allianz, κ.ά.

Για τις ασφαλιστικές αυτές υπηρεσίες, η εταιρεία σχεδιάζει να αξιοποιήσει και τη μεγάλη βάση συνδρομητών της προσφέροντας στους συνδρομητές Cosmote (σταθερής, κινητής, τηλεόρασης) προνομιακές τιμές. Επιπλέον, πέρα από τη δυνατότητα για σύγκριση τιμών και άμεση αγορά ασφαλιστηρίου, η υπηρεσία Cosmote Insurance θα προσφέρει 24ωρη υποστήριξη και τις 7 ημέρες της εβδομάδας τηλεφωνικά, αλλά και online μέσω chat και βιντεοκλήσης.

Σύμφωνα με στελέχη του Οργανισμού, στόχος στο επόμενο διάστημα είναι να διευρυνθεί η βάση των συνεργαζόμενων εταιρειών και των προγραμμάτων, αλλά και να προστεθούν νέες υπηρεσίες.

Σημειώνεται πως στο πλαίσιο στρατηγικής του ομίλου βρίσκεται η επέκταση των δραστηριοτήτων και σε άλλους τομείς, μεταξύ των οποίων η οργάνωση και διεξαγωγή τυχερών, τεχνικών και κάθε άλλου είδους παιγνίων μέσω του διαδικτύου και οι ηλεκτρονικές πληρωμές (e-payments). Στο πλαίσιο αυτό σχετικά πρόσφατα ιδρύθηκε η “Cosmote Payments – Υπηρεσίες Ηλεκτρονικού Χρήματος Ανώνυμος Εταιρεία” για την παροχή υπηρεσιών πληρωμών.