Γιώργος Γκάμαρης και Πέτρος Γαλακτόπουλος οι νέοι ιδιοκτήτες της μπύρας Ζέος

Η Ζυθοποιία Αργολίδας, Ζέος, έχει γυρίσει σελίδα. Μετά τον θάνατο του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου αλλά και ζυθοποιού της Ζέος, Ντέιβιντ Γουντ, στις αρχές του 2021, η ζυθοποιία της Αργολίδας αναζήτησε νέους επενδυτές. Οι νέοι ιδιοκτήτες οι οποίοι έχουν την πλειοψηφία των μετοχών Ζέος, είναι πλέον ο Γιώργος Γκάμαρης, πρόσωπο με μεγάλη διαδρομή στο χώρο της διαφήμισης και του μάρκετινγκ, αλλά και το χώρο της νυχτερινής διασκέδασης με μαγαζιά όπως η Αυτοκίνηση ή το Ακάνθους και αρκετά ακόμη.

Στο ίδιο μετοχικό σχήμα συμμετέχει και ο πρώην ολυμπιονίκης της ελληνορωμαϊκής πάλης και επιχειρηματίας, Πέτρος Γαλακτόπουλος. Ο ολυμπιονίκης και πρωταθλητής, μετά την αποχώρησή του από την ενεργό αθλητική δράση, ασχολήθηκε με το επιχειρείν. ‘Ήταν ο εφευρέτης του περίφημου κάποτε Fiesta Café, εταιρεία την οποία απέκτησε στη συνέχεια η Philip Morris αλλά και το πρόσωπο που έφερε στην αγορά το κρουασάν Folie. Πρόσφατο εγχείρημά του αποτελεί εκτός από τη ζυθοποιία Ζέος και η εταιρεία παροχής υπηρεσιών φύλαξης και security, Vanguard. Ο Πέτρος Γαλακτόπουλος καταπιάστηκε μετά την διακοπή της αθλητικής του δραστηριότητας και με θεσμικούς ρόλους, έχοντας διατελέσει πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πάλης, πρόεδρος των Ελλήνων Ολυμπιονικών, ενώ θήτευσε και για ένα χρονικό διάστημα ως πρόεδρος του Αθλητικού Κέντρου “Σπύρος Λούης” (ΟΑΚΑ). Eπίσης έχει θητεύσει και ως ομοσπονδιακός προπονητής στην εθνική ομάδα ελληνορωμαϊκής πάλης. Το 2019 είχε τεθεί υποψήφιος στην παράταση “Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής” του Γιάννη Σγουρού για την Περιφέρεια Αττικής.

Στο σχήμα έχει διατηρήσει ποσοστό μειοψηφίας και ο πρώην βασικός μέτοχος της εταιρείας, ο Καναδός, Μπόρις Κινγκ.

Γκάμαρης και Γαλακτόπουλος συνεργάζονταν επί σειρά ετών, με αποτέλεσμα να έρθει στο τραπέζι η κοινή απόφαση για επένδυση στη Ζέος. Ήταν μία πρόκληση για τους νέους μετόχους να ασχοληθούν με μία εταιρεία με ευρύ πεδίο ανάπτυξης, που διαθέτει καλό προϊόν, αλλά περιορισμένο εκτόπισμα σε εμπορικό πεδίο καθώς και στον τομέα του μάρκετινγκ.

Επιδίωξη της Ζέος είναι να αναπτύξει ακόμα περισσότερο τις εξαγωγές της, καθώς αυτή τη στιγμή διατηρεί ήδη παρουσία σε 12 χώρες του κόσμου και συγκεκριμένα στην Αυστραλία, στην Αμερική, στον Καναδά, στο Ισραήλ, στη Γερμανία, στις βαλκανικές χώρες, στην Κύπρο, στη Γαλλία, στην Ιταλία, στην Ολλανδία και στο Βέλγιο.

Η ζυθοποιία της Αργολίδας εκτός από τα δικά της προϊόντα παράγει και για λογαριασμό και άλλων εταιρειών με δραστηριότητα στον τομέα της μικροζυθοποιίας όπως η Volcan ή η Argos Star.

Με διαδρομή από το 1998

Δημιουργήθηκε το 1998 από τον Κρις Παπαδήμας, ομογενή από τον Καναδά, ο οποίος αποφάσισε να συστήσει μία ζυθοποιία στην Ελλάδα σε συνεργασία με τον καναδό ζυθοποιό Ντέιβιντ Γουντ. Η πρώτη μπύρα που βγήκε από την παραγωγή ήταν η φρέσκια Ζέος Pilsner, το 2001. Σταδιακά η Ζέος ενίσχυσε τη γκάμα των προϊόντων της με τη Mak Lager (γνωστή και ως μακεδονική συνταγή ή Μπλε Μακ) και την Black Mac, μια μπύρα weiss (σταρένια με μαγιά).

Ζέος, η οποία έχει έδρα τον Ίναχο Αργολίδας, περίπου 4 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη του Άργους.

SHARE