«Είμαστε όλοι αδέλφια»: Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούνμπο στέλνουν μήνυμα ισότητας και αλληλεγγύης

Σκληρή δουλειά, ταπεινότητα, αγάπη, ευγνωμοσύνη και… χιούμορ. Στοιχεία που χαρακτηρίζουν τόσο τον Γιάννη, όσο και τον Θανάση Αντετοκούνμπο, δύο αθλητές που αποτελούν τρανή απόδειξη ότι τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα, οι επιθυμίες εκπληρώνονται, αρκεί να έχει κανείς πίστη, να μην επαναπαύεται στις δάφνες του και κυρίως να μην ξεχνά από πού ξεκίνησε και ποιοι τον βοήθησαν.

Η συνάντησή μας, αν και σύντομη, τα είχε όλα…

Τη βεβαιότητα του Γιάννη ότι δεν θα αργήσουμε να δούμε τρεις Αντετοκούνμπο να φορούν τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος, την σχεδόν καρμική σχέση και των δύο με την ομάδα των Νικς-κάτι που συνειδητοποίησαν για πρώτη φορά καθώς μας μιλούσαν για τις σημαντικές στιγμές της καριέρας τους-, τον «κύκλο αγάπης κι ευγνωμοσύνης» που αντιπροσωπεύει το Antetokounbros, αλλά και… αποκαλύψεις για το τι δρόμο θα είχαν -μάλλον- ακολουθήσει αν δεν τους είχε «κερδίσει» το μπάσκετ.

Οι δεσμοί τους με τη γειτονιά που μεγάλωσαν είναι κάτι παραπάνω από ισχυροί και διατηρούνται αναλλοίωτοι στο πέρασμα του χρόνου, με τα αδέλφια Αντετοκούνμπο, να βρίσκουν πάντα αφορμές για να επιστρέφουν στα Σεπόλια. «Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάς από πού ξεκίνησες και τα άτομα που σε βοήθησαν, γιατί αν ξεχάσεις, παίρνουν τα μυαλά σου αέρα», λέει με αφοπλιστική ειλικρίνεια ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, με τον Θανάση να συμφωνεί μαζί του και να συμπληρώνει πως «δεν θέλεις να ξεχνάς από πού ξεκίνησες. Αυτό σου δίνει κίνητρο να γίνεσαι κάθε μέρα καλύτερος».

Φέτος, αφορμή για να επιστρέψουν στη γειτονιά τους είναι το Antetokounbros 5K Run, ένας αγώνας δρόμου που διεξάγεται σήμερα Σάββατο στις 20:00 το βράδυ με αφετηρία το γήπεδο μπάσκετ του Τρίτωνα στα Σεπόλια και τερματισμό το Καλλιμάρμαρο, με τους συμμετέχοντες, που θα τρέξουν δίπλα στους αδελφούς Αντετοκούνμπο, να μεταφέρουν το μήνυμα «είμαστε όλοι αδέλφια», στηρίζοντας παράλληλα και τον φιλανθρωπικό σκοπό της συγκεκριμένης ενέργειας, τα έσοδα της οποία θα διατεθούν στην «Κιβωτό του Κόσμου».