Εικόνες σοκ: «Στρατιώτες» εκτελούν εν ψυχρώ γυναικόπαιδα στο Καμερούν [βίντεο]

Σοκ προκαλεί ένα αποκρουστικό βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και φαίνεται να καταγράφει την εν ψυχρώ εκτέλεση γυναικόπαιδων από ενόπλους που φορούν στολές των ενόπλων δυνάμεων του Καμερούν.

Ειδικοί της Διεθνούς Αμνηστίας που ερεύνησαν το συμβάν, κάνουν λόγο για «πολύ αξιόπιστες» ενδείξεις ότι οι δράστες ήταν όντως στρατιώτες του Καμερούν, αν και ο στρατός της χώρας το διαψεύδει κατηγορηματικά.

Στο διάρκειας τριών λεπτό βίντεο διακρίνεται μια ομάδα ανδρών με στρατιωτικές στολές μετά την κατάληψη, κατά πως φαίνεται, ενός χωριού που τελούσε υπό τον έλεγχο της Μπόκο Χοράμ. Οι «στρατιώτες» οδηγούν σ’ ένα χωράφι δύο γυναίκες και δύο παιδιά, που περιγράφουν ως μέλη της ισλαμιστικής εξτρεμιστικής οργάνωσης, την οποία αντιμάχονται οι δυνάμεις του Καμερούν από το 2014 στα βόρεια της χώρας.

Μια από τις γυναίκες κρατά από το χέρι ένα παιδί ηλικίας γύρω στα έξι, ενώ η άλλη κουβαλά το νήπιό της στην πλάτη.

«Είστε Μπόκο Χαράμ και θα πεθάνετε», ακούγεται να λέει ένας από τους ενόπλους, χτυπώντας μια από τις γυναίκες στο πρόσωπο.

 

Οι «στρατιώτες» δένουν τα μάτια των γυναικών και του μεγαλύτερου παιδιού και τους υποχρεώνουν να καθίσουν στο έδαφος. Λίγο μετά κάνουν πίσω κι ανοίγουν πυρ εκτελώντας τα ανυπεράσπιστα θύματά τους.