Διπλή η αναβολή στην υπόθεση Καμμένου- ΝΟΟR 1, για τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αποφασίσει να καταψηφίσει την πρόταση για Εξεταστική, που είχε δηλώσει ότι θα αποδεχθεί ο ΥΠΕΘΑ.

Τότε θα υπάρξει και η δεύτερη εξέταση του Παν. Καμμένου για το ίδιο θέμα από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπως έχουν ζητήσει οι βουλευτές της  Αντιπολίτευσης.

Διπλή η αναβολή  στην Επιτροπή Θεσμών και στην Ολομέλεια. Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα  Παρασκευή συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής όσον αφορά την υπόθεση Καμμένου-Noor 1.

Την αναβολή της συζήτησης ζήτησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης από τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Βούτση και του μετέφερε το αίτημα του ιδίου και της παράταξης, να υπάρξει αναβολή της σημερινής συζήτησης στην Ολομέλεια.

«Η σκέψη μας είναι εκεί», αναφέρουν πηγές από τη ΝΔ για τον καταστροφικό σεισμό στην Κω.

Ο κ. Βούτσης μετά από επικοινωνία που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, ανακοίνωσε την αναβολή της συζήτησης.

Διπλή έγινε τελικά η αναβολή στην υπόθεση  Καμμένου- ΝΟΟR 1, για τις αρχές Σεπτεμβρίου, καθώς  η Βουλή θα επαναλάβει τις εργασίες της στις 28 Αυγούστου. Πάντως  ο ΣΥΡΙΖΑ και ρο Μαξίμου είχαν προχθές αποφασίσει να καταψηφισθεί  η πρόταση για  Εξεταστική, που είχε δηλώσει ότι θα αποδεχθεί ο  ΥΠΕΘΑ.

Τότε , αρχές Σεπτεμβρίου θα  υπάρξει και η δεύτερη εξέταση του Παν. Καμμένου για το ίδιο θέμα από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπως έχουν ζητήσει  από τις  αρχές  της  εβδομάδας οι βουλευτές της  Αντιπολίτευσης και μετατέθηκε από την πρόεδρο κ.Τασία Χριστοδουλοπούλου για τα τέλη  Αυγούστου και όχι νωρίτερα.

Μητσοτάκης: Είμαστε δίπλα στους Κώες

«Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους των 2 νεκρών από τον μεγάλο σεισμό στην Κω. Κλιμάκιο του κόμματος μεταβαίνει εκεί. Είμαστε δίπλα στους Κώες. Ζήτησα από τον κ. Βούτση το προφανές. Την ολιγοήμερη αναβολή της σημερινής συζήτησης στη Βουλή για την εξεταστική για την υπόθεση Καμμένου», έγραψε ο κ. Μητσοτάκης στο Twitter.

Όπως έγινε γνωστό, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος επικοινώνησε σήμερα με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση και ζήτησε η συζήτηση να γίνει σήμερα, λίγες ώρες αργότερα, δηλαδή να ξεκινήσει το μεσημέρι, καθώς «η κατάσταση στην Κω φαίνεται να ομαλοποιείται».

Ο κ. Καμμένος ζήτησε να γίνει σήμερα η συζήτηση, δεδομένου ότι αναχωρεί την Δευτέρα για προγραμματισμένο ταξίδι στην Αμερική. Το αίτημά του μεταφέρθηκε στη ΝΔ, στον γραμματέα της ΚΟ Κώστα Τσιάρα, αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση και συνεπώς η συζήτηση θα πρέπει να γίνει μετά το άνοιγμα της Βουλής, στις 28 Αυγούστου, δεδομένου ότι, πλην της απουσίας του κ. Καμμένου, υπάρχει και σημαντικός φόρτος εργασίας στο κοινοβούλιο με προγραμματισμένες συνεδριάσεις νομοθετικού έργου.

«Όπως γνωρίζετε, αναβάλαμε τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση Εξεταστικής, μετά από επικοινωνία με τον πρωθυπουργό και μετά από αίτημα και του κ. Μητσοτάκη και σε συνεννόηση και με άλλα κόμματα. Θέλω να σας πω ότι μετά και την σχετική ομαλοποίηση της κατάστασης, από την πλευρά του ιδίου του Προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων του κ. Καμμένου, ετέθη το αίτημα και το ζήτημα, επειδή ακριβώς δεν θα είναι δυνατόν να γίνει αυτή η συζήτηση τις επόμενες ημέρες, να γίνει έστω η συζήτηση από σήμερα το μεσημέρι και ύστερα. Να ξεκινήσει δηλαδή η συζήτηση σήμερα το μεσημέρι και να ολοκληρωθεί το βράδυ. Διαβιβάσαμε την πρόταση αυτή δια του κ. Τσιάρα προς τη ΝΔ, που είχε την πρωτοβουλία για τη διεξαγωγή της συζήτησης, δεν υπήρξε ανταπόκριση ως προς αυτό. Δηλαδή ότι θα μπορούσε σήμερα να γίνει η συζήτηση. Κατόπιν τούτου δεν θα γίνει η συζήτηση και θα πάει μετά το άνοιγμα της Βουλής, δηλαδή μετά τις 28 Αυγούστου, λόγω υπερφόρτωσης των ημερών μέχρι να κλείσει η Βουλή και λόγω απουσίας του κ. Καμμένου που ήταν γνωστή, στην Αμερική, την ερχόμενη εβδομάδα. Γι΄αυτό άλλωστε είχαμε πει να γίνει η συζήτηση σήμερα. Υπήρξε γι΄αυτό η προσπάθεια να γίνει η συζήτηση έστω και με μερικές ώρες καθυστέρηση σήμερα, διότι μετά σημαίνει ότι η συζήτηση θα έπρεπε να γίνει τέλος Αυγούστου, αρχές Σεπτέμβρη»