Απομακρύνεται το Grexit του ελληνικού ποδοσφαίρου – Ξαναρχίζει το κύπελλο

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Γκιρτζίκη και τον εκπρόσωπο της FIFA και πρόεδρο της κυπριακής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου Κώστα Κουτσοκούμνη.

Ο τελευταίος κατά την αποχώρησή του είπε ότι το Κύπελλο θα ξαναρχίσει και ως εκ τούτου θα αποφευχθεί την τελευταία στιγμή το Grexit του ελληνικού ποδοσφαίρου, αφού δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η ΕΠΟ θα αποσύρει την προσφυγή της στο ΣτΕ και θα αιτηθεί την επανεκκίνηση του Κυπέλλου και μέχρι την Παρασκευή ο Κοντονής θα δώσει την συγκατάθεσή του, αφού πρώτα ΕΠΟ και Υπουργείο βρουν τον τρόπο που θα συνεχιστεί ο θεσμός».

Στη συνάντηση σύμφωνα με πληροφορίες, συμφωνήθηκαν τα εξής:

Η ΕΠΟ παραιτείται της αίτησης ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης του κ. Κοντονή να διακόψει το Κύπελλο. Ταυτόχρονα απευθύνεται και αιτείται άμεσα στον κ. Κοντονή για την επανέναρξη του Κυπέλλου. Εντός 48 ωρών, ως την ερχόμενη Πέμπτη δηλαδή, η FIFA θα αποστείλει γραπτώς όλα όσα συμφωνήθηκαν στη συνάντηση τα οποία είναι:

1. Να έρθει στην Ελλάδα μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, μία επιτροπή της FIFA, η οποία θα μεριμνήσει για την εναρμόνιση του καταστατικού της ΕΠΟ και όλων των κανονισμών της, πειθαρχικού, δεοντολογίας και διαιτησίας σύμφωνα με όσα ισχύουν στη διεθνή συνομοσπονδία.

2. Την ερχόμενη εβδομάδα επίσης θα δημιουργηθεί το νομικό πλαίσιο για την παραπομπή των 7 ποινικά διωκόμενων της εγκληματικής οργάνωσης στην Επιτροπή Δεοντολογίας, που θα μπορεί πλέον να επιλαμβάνεται και για αδικήματα τα οποία έχουν τελεστεί πριν από το 2014. Πρόκειται για αδικήματα που έχουν κατηγορηθεί τα μέλη του δ.σ. της ΕΠΟ Υφαντής, Παπανικολάου, Προύντζος, Παπακωνσταντίνου και οι διαιτητές Δημητρόπουλος, Σπάθας και Γιάχος.

Αφού ο κ. Κοντονής λάβει στα χέρια του την επιστολή της FIFA με τις δεσμεύσεις της, τότε θα προχωρήσει στην επανέναρξη του Κυπέλλου, είτε με κεκλεισμένων των θυρών είτε παρουσία μαθητών. Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την FIFA και την ΕΠΟ, έχει πέσει ο τελικός της διοργάνωσης να διεξαχθεί με ξένο διαιτητή.