Οι βουλευτές… εξαιρούνται από το νέο Ασφαλιστικό!

Εκτός νέου Ασφαλιστικού οι βουλυτές, την ώρα που το σχέδιο νόμου είναι βαρύ και ασήκωτο για όλους τους υπόλοιπους, περιλαμβάνοντας μειώσεις σε συντάξεις άνω των 1.170 ευρώ καθαρά, περικοπές σε εφάπαξ και μερίσματα, αυξήσεις εισφορών, μειώσεις νέων συντάξεων έως 15% – 30%, αλλά και μόνιμους μηχανισμούς μείωσης των παροχών.

Ειδικότερα, στο άρθρο 5 του Ασφαλιστικού υπάρχει αναφορά πώς οι βουλευτικές συντάξεις εξαιρούνται απ’ ότι ισχύει για όλους τους υπόλοιπους. Συγκεκριμένα, εξαιρούνται οι βουλευτές που είχαν εκλεγεί έως το 2012 και δικαιούνται να πάρουν σύνταξη, αλλά και οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες.

Την εξαίρεση επιβεβαίωσε και ο υπουργός Εργασίας μιλώντας στον ΑΝΤ1, αναφέροντας ότι «το νομοσχέδιο δεν ρυθμίζει τις συντάξεις για τις οποίες δεν έχουν καταβληθεί εισφορές».

«Οι συντάξεις των βουλευτών, των θυμάτων τρομοκρατικών οργανώσεων και οι τιμητικές των καλλιτεχνών είναι συντάξεις κατ’ απονομήν, δεν είναι συντάξεις ανταποδοτικές με εισφορές τις οποίες ρυθμίζει το ν/σ», επισήμανε ο Γ. Κατρούγκαλος.