Αποκάλυψη του db8.gr:Δώσαμε 350 εκ ευρώ σε Γερμανική τράπεζα κι αυτή μας αποκλείει από διεθνείς διαγωνισμούς!

Εξωφρενικό:Δώσαμε 350 εκ ευρώ σε Γερμανική τράπεζα κι αυτή μας αποκλείει από διεθνείς διαγωνισμούς!

Ρεπορτάζ: Γ.Πεχλιβανίδης

Η κρατική Γερμανική τράπεζα KfW με πρόεδρο τον διαβόητο υπ Οικονομικών Βόλφαγκ Σόιμπλε παρ ότι χρηματοδοτήθηκε από τη χώρα μας με 350 εκ ευρώ, αθέτησε αναπτυξιακή συμφωνία με την Ελλάδα και αποκλείει ελληνικές τεχνικές εταιρίες απο διεθνή διαγωνισμό, σε δύο μεγάλα έργα στο γειτονικό μας Κόσσοβο!

Αυτό προκύπτει μετά την χθεσινή επιστολή-καταγγελία του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τεχνικών Εταιριών Ελλάδος (ΣΑΤΕ) προς τον υφυπ Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλο και τον Γ.Γ.Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Γ.Τσίπρα, ζητώντας παρέμβαση σε αυτή την κατάφωρη παρανομία….

Στην επιστολή αυτή, ο ΣΑΤΕ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Στα τεύχη δημοπράτησης δύο έργων που χρηματοδοτεί η KfW Ελβετίας, ζητείται εμπειρία αποκλειστικά από την Περιφέεια των Βαλκανίων, στην οποία περιλαμβάνονται όλες οι χώρες ακόμα και η Τουρκία, χωρίς, ωστόσο, την Ελλάδα και Ρουμανία.

Έτσι αναδεικνύεται μια αδικαιολόγητη προκατάληψη εις βάρος της Ελλάδας και της Ελληνικής επιχειρηματικότητας, διότι ο αποκλεισμός της Ελλάδας, συνεχίζει η επιστολή του ΣΑΤΕ, από τις χώρες της Βαλκανικής, συνεπάγεται και τον αδικαιολόγητο αποκλεισμό των ελληνικών τεχνικών εταιριών.

Εταιρίες οι οποίες έχουν, βέβαια, την απαιτούμενη τεχνιγνωσία και τεχνική επάρκεια, για την ομαλή και επιτυχημένη εκτέλεση τεχνικών έργων,όπως αποδεικνύει η κατασκευή πολλών έργων υποδομής στο εξωτερικό στο εξωτερικό, ειδικά δε την πιο πρόσφατη 15ετία.»

Oι σχέσεις KfW-Σόιμπλε

Η διαβόητη…κρατική Γερμανική αναπτυξιακή τράπεζα KfW που απέκλεισε τις ελληνικές εταιριες στο Κόσσοβο, έχει πρόεδρο του Δ.Σ και Εποπτικού Συμβουλίου της τον γνωστό μας Βόλφαγκ Σόιμπλε και αντιπρόεδρο τον ηγέτη των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών, γνωστό, επίσης, από τις ανθελληνικές του κορώνες Ζιγκμαρ Γκάμπριελ.

Η KfW δημιουργήθηκε το 1948 μετά το τέλος του Β΄Παγκόσμιου Πολέμου, έχει μετόχους σε ποσοστό 80% την Ομοσπονδιακή κυβέρνηση και κατά 20% τα ομόσπονδα κράτη, ενεργητικό 511 δις ευρώ και διαθέσιμα κεφάλαια 20,7 δις ευρώ.

Η εν λόγω τράπεζα, η υπογραφή και η παρουσία της οποίας σημειωτέον, βρίσκεται πάντα σε κάθε Μνημόνιο που αφορά τη χώρα μας, στις 18 Ιουλίου 2013 υπέγραψε με το Ελληνικό υπ Ανάπτυξης ένα ειδικό και σκοτεινό-κατά πολλούς-Μνημόνιο κοινής συνεργασίας, με σκοπό τη δημιουργία «Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου», με έδρα…το Λουξεμβούργο!

Τα απαιτούμενα κεφάλαια για την δημιουργία του ήταν 450 εκ ευρώ, από τα οποία 350 εκ ευρώ κατέβαλε(μέσω ΕΣΠΑ 250 εκ και 100 εκ ευρώ εθνική συμμετοχή) η Ελλάδα και τα υπόλοιπα 100 εκ η Γερμανική πλευρά.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι, παρα το γεγονός ότι η χώρα μας κατ ουσίαν χρηματοδοτούσε αυτή με 350 εκ ευρω την δημιουργία του παραπάνω Επενδυτικου Ταμείου, εντούτοις, δεν είχε καν ψήφο και λόγο στη Διοίκηση του, αφού όλα τα μέλη τα διόρισε η κρατική Γερμανική τράπεζα ΚfW!

Απ το εν λόγω Μνημόνιο, διαπιστώνουμε εκπληκτοι ότι βασικός σκοπός του «Επενδυτικού Ταμείου» είναι η χρηματοδότηση περιφερειακών έργων υποδομής, συνεπώς αυτό έρχεται να δικαιολογήσει την πικρία του ΣΑΤΕ ο οποίος αναφέρεται ρητά σε αποκλεισμό των ελληνικών τεχνικών εταιριών, εξ αιτίας της Γερμανικής τράπεζας KfW…

SHARE