Αντεπίθεση Μιχάλη Σάλλα στην ανεύθυνη σκανδαλολογία για κομπίνες με την ακίνητη περιουσία της Πειραιώς: «Πρόκειται για προσπάθειά στοχοποίησης και συκοφάντησης μου. Και να γιατί…»

Ανακοίνωση μέσω της οποίας απαντά σε πλήθος  από δημοσιεύματα εξέδωσε ο Μ. Σάλλας, τα οποία αντέγραφαν το ένα το άλλο από μια πρώτη ανώνυμη διαρροή εις βάρος του, χωρίς να αναζητήσουν (όπως έκανε η Ιστοσελίδα μας και κάνει πάντοτε  σε παρόμοιες περιπτώσεις) το όλο βάθος της υπόθεσης και τον αντίλογο και μάλιστα ανθρώπων, που φέρονται ως κατηγορούμενοι, πολιτικά η ποινικά. Σε αυτήν ο τέως διοικητής και μεγαλομέτοχος αναφέρει τα ακόλουθα:

«Πληροφορήθηκα από τον Τύπο ότι έχει ασκηθεί και σε βάρος μου ποινική δίωξη για ακίνητα που είχε αγοράσει με διαδικασίες τυπικές και διαφανείς η Τράπεζα Πειραιώς το 2006.

Με εξίσου διαφανείς και νόμιμες διαδικασίες πώλησε τα ακίνητα αυτά, δέκα χρόνια μετά στην τιμή που τα είχε αποκτήσει, δηλαδή χωρίς καμία ζημία και μάλιστα αφού εν τω μεταξύ τα ιδιοχρησιμοποίησε για δέκα χρόνια εγγράφοντας και σημαντικά κέρδη.

Το γεγονός ότι η αγορά των ακινήτων δεν έχει προξενήσει ζημία στην Τράπεζα Πειραιώς έχει επιβεβαιώσει και η Τράπεζα της Ελλάδος σε σχετικό έλεγχό της.

Μολονότι μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν έχω λάβει επισήμως γνώση της δίωξης και του πορίσματος στο οποίo βασίζεται, δεν θεωρώ τυχαίο το χρόνο άσκησής της αφού συμπίπτει με την ανακοίνωση των νέων επενδυτικών μου σχεδίων.

Αντιλαμβάνομαι ότι πρόκειται για μία προσπάθεια στοχοποίησής μου, η οποία είμαι βέβαιος πως δεν θα τελεσφορήσει λόγω της έλλειψης ζημίας της Τράπεζας. Λυπάμαι ωστόσο για το γεγονός πως μαζί μου, αδίκως ταλαιπωρούνται 30 ακόμη άνθρωποι της αγοράς και στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς».