Αισίοδοξος ο Μοσκοβισί – Στη σωστή κατεύθυνση τα μέτρα της ελληνικής κυβερνησης

Αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας παρουσιάστηκε ο Πιέρ Μοσκοβισί κατά την άφιξή του στο Εurogroup.

“Μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει συμφωνία στο πακέτο των 5,4 δισ. ευρώ και αναμένω από το Εurogroup να αναγνωρίσει αυτή την εξέλιξη γιατί οι μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό και στο φορολογικό που εγκρίθηκαν χθες είναι πολύ σημαντικές”, τόνισε ο επίτροπος οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί.

Πρόκειται για πραγματικές μεταρρυθμίσεις γιατί προστατεύουν τους πιο ευάλωτους και είναι ισορροπημένες, είπε, προσθέτοντας ότι αυτό πρέπει να αναγνωριστεί σήμερα από τους υπουργούς οικονομικών της ευρωζώνης, επεσήμανε.

Σε δηλώσεις του ο Πιέρ Μοσκοβισί είπε ότι η πρόταση που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση κινείται στη σωστή κατεύθυνση, ενώ πληροί τις προυποθέσεις που είχε θέσει ο Γερούν Ντέισελμπλουμ στο Άμστερνταμ, δηλαδή ο μηχανισμός είναι αυτόματος, αξιόπιστος και νομοθετημένος. «Εμείς τον υποστηρίζουμε και θα δούμε εάν χρειαστούν κάποιες τεχνικές και οικονομικές προσαρμογές», είπε.

Σε σχέση με το χρέος, που θα συζητηθεί σήμερα είπε ότι η Κομισιόν είναι έτοιμη να παράσχει την τεχνική υποστήριξη, ωστόσο διευκρίνισε ότι τα κράτη μέλη είναι αυτά που θα λάβουν τις αποφάσεις για το συγκεκριμένο θέμα.

 

SHARE