Νέα διεθνής προβολή της Ελλάδας από τον Λευκό Οίκο. Τα 20 «άγνωστα» στιγμιότυπα από την επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα.

Ο Μπάρακ Ομπάμα oλοκλήρωσε το τελευταίο του ταξίδι στο εξωτερικό με την ιδιότητα του προέδρου ΗΠΑ και πλέον είναι έτοιμος να παραδώσει τα «σκήπτρα» της στον νέο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος ταξίδεψε σε Ελλάδα, Γερμανία και Περού και είχε την ευκαιρία να «συνομιλήσει με συμμάχους και φίλους για τη δέσμευση της Αμερικής προς τους εταίρους της και τις προσπάθειες να αντιμετωπίσει ορισμένες από τις πιο πιεστικές παγκόσμιες προκλήσεις», όπως αναφέρει ο Λευκός Οίκος.

«Στην επίσκεψή του στην Ελλάδα, ο Πρόεδρος είχε την ευκαιρία να μιλήσει στον ελληνικό λαό, τους πρωτοπόρους της Δημοκρατίας, για την παγκόσμια οικονομία και την ανθεκτικότητα του δημοκρατικού συστήματος», πρόσθεσε ο Λευκός Οίκος.

Παράλληλα, τόνισε ότι ο Πρόεδρος είδε από κοντά το θαύμα της Ακρόπολης και των ελληνικών μαρμάρων, επισκεπτόμενος τον Ιερό Βράχο και το Μουσείο ης Ακρόπολης.

Ο Λευκός Οίκος έδωσε στη δημοσιότητα 20 μοναδικές φωτογραφίες που κατέγραψε με το φωτογραφικό του φακό ο επίσημος φωτογράφος του και «σκιά» του Μπαράκ Ομπάμα, Πιτ Σόουζα (Official White House Photo by Pete Souza). Δίνοντας την ευκαιρία για μια νέα και σταθερή υποστήριξη της Ελλάδας σε διεθνή κλίμακα για τον πολιτισμό και την ιστορία της.

 

SHARE