Τρ. Αλεξιάδης: Περισσότερα από 34 εκατ. χρωστούν τα κανάλια στο Δημόσιο

Οι οφειλές των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, από απλήρωτους φόρους και πρόστιμα ΕΣΡ για την περίοδο 2010-2015, ξεπερνούν στα 34 εκατομμύρια ευρώ, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, προαναγγέλοντας έρευνα για τον λόγο καθυστέρησης της είσπραξής τους.

Συγκεκριμένα, στην απάντησή του στην ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου, ο Τρύφωνας Αλεξιάδης ανέφερε ότι για «την περίοδο 2010-2015 οφείλονται 34 εκ. ευρώ από φόρους σε τηλεοπτικές διαφημίσεις και πρόστιμα του ΕΣΡ.

Παράλληλα, επισήμανε ότι οι πληρωμές των σταθμών είναι μικρότερες από τις οφειλές τους, αφού την ίδια περίοδο έχουν εισπραχθεί 28,6 εκ. ευρώ.

Ο κ. Αλεξιάδης τόνισε ότι οι μη καταβληθέντες φόροι διαφημίσεων ανέρχονται περιπου σε 20 εκ. ευρώ και τα μη καταβληθέντα πρόστιμα του ΕΣΡ σε 14 εκ. ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία του TAXIS.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικνομικών προανήγγειλε ότι θα διερευνηθεί για ποιο λόγο έχει καθυστερήσει η καταβολή των οφειλών, αλλά κι αν υπάρχουν ευθύνες ή δικαστικές εξελίξεις που εμποδίζουν τις πληρωμές.