Τίτλος: Στα όρια νευρικής κρίσης η κυβέρνηση. Δύο υπουργοί και ένας Δήμαρχος καθυστερούν τα Hot spots. Αιχμές αφήνει ο Μουζάλας.

Βαρύ είναι το κλίμα στην κυβέρνηση αναφορικά με τη διαχείριση του προσφυγικού, ύστερα από τις ασφυκτικές πιέσεις της Ε.Ε, η οποία απειλεί την Ελλάδα με προσωρινή έξοδο από την ζώνη Σένγκεν.
Η καθυστέρηση στην υλοποίηση αυτών των δεσμεύσεων δοκιμάζει τη κυβερνητική συνοχή. Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μουζάλας αφήνει αιχμές τόσο για τον υπουργό Άμυνας κ. Καμμένο όσο και για τον υπουργό Επικρατείας κ. Φλαμπουράρη. Βολές εξαπολύει και για το δήμαρχο Αθηναίων κ. Καμίνη ο οποίος φέρεται να μην συμφωνεί με τις κυβερνητικές επιλογές.
Στις κυβερνητικές συσκέψεις που γίνονται υπάρχει διάσταση απόψεων καθώς όσοι έχουν επωμιστεί το θέμα της διαχείρισης του ζητήματος, προσπαθούν να παραμείνουν στην άκρη και να αποποιηθούν των ευθυνών τους. Αυτή φαίνεται ότι είναι και μία από τις βασικές αιτίες που ο αν. υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κρατά αυτή τη στάση έναντι των συναδέλφων του. Δεν θέλει να επωμιστεί ευθύνες που δεν του αναλογούν, κυρίως στο θέμα των καθυστερήσεων στη δημιουργία Hot spots.
Ο υπουργός Άμυνας ο οποίος διαφωνεί με την κυβερνητική πολιτική που ακολουθείται στο μεταναστευτικό, λέγεται ότι συχνά επικαλείται διάφορα προβλήματα και λέει όχι στη παραχώρηση συγκεκριμένων στρατοπέδων που ζητούνται.
«Ο κ. Καμμένος κάνει ό,τι κάνουν όλοι… Δίνει λίγο λιγότερο απ’ ό,τι του ζητάμε και θέλει να το ανταλλάξει με κάτι άλλο, αυτό κάνουν και οι δήμαρχοι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής αφήνοντας σαφέστατες αιχμές για τη στάση του υπουργού Άμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ. Σημειώνεται ότι την διαφοροποίηση Καμμένου έχει παραδεχθεί με δηλώσεις του και ο αν. υπουργός Άμυνας κ. Δημ. Βίτσας.
Πέρα όμως από τις βολές που εξαπολύει για τον κ. Καμμένο, ο κ. Μουζάλας τονίζει ότι μέρος του προβλήματος είναι και οι δήμαρχοι. Λέγεται ότι ο κ. Μουζάλας αναφέρεται στο δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη ο οποίος φέρεται να μη θέλει να παραχωρήσει κάποιο χώρο ή εγκαταστάσεις του εντός των ορίων του Δήμου.
Τέλος πρόβλημα υπάρχει και με τον υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου κ. Αλέκο Φλαμπουράρη ο οποίος έχει αναλάβει την επίβλεψη της πορείας των έργων για τα hot spots. Έργα που πρέπει να είναι λειτουργικά μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου, μία ημέρα πριν τη Σύνοδο Κορυφής. Σημειώνεται ότι από τα πέντε κέντρα υποδοχής, μόνο εκείνο της Λέσβου έχει παραδοθεί ενώ μένουν ημιτελή τα υπόλοιπα τέσσερα σε Λέρο, Χίο, Κω και Σάμο.