Ο Καμμένος έριχνε στεφάνι και τα τουρκικά μαχητικά έκαναν βόλτα πάνω από τα Ίμια

Φόρο τιμής στους τρεις ήρωες αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού, που σκοτώθηκαν πριν από 20 χρόνια, στην κρίση των Ιμίων, απότισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ο οποίος μετέβη το πρωί στα Ίμια. Ωστόσο την ίδια ώρα που βρισκόταν εκεί ο κ. Καμμένος, στην Καλόλιμνο πέταξαν δύο Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη.
Όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας,
στις 10:45 το πρωί της Πέμπτης «ένα ζεύγος τουρκικών F-16 εισήλθε στο FIR Αθηνών και πραγματοποίησε υπέρπτηση άνωθεν της νήσου Καλολίμνου σε ύψος 26.000 ποδών».
Τα τουρκικά F-16 παρέμειναν σε ελληνικό εναέριο χώρο για περίπου ένα λεπτό και στις 10:46 εξήλθαν του FIR Αθηνών. Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ τα τουρκικά μαχητικά «αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά την πάγια πρακτική».
Υπενθυμίζεται ότι οι υποπλοίαρχοι Χριστόδουλος Καραθανάσης και Παναγιώτης Βλαχάκος καθώς και ο κελευστής Έκτορας Γιαλοψός, επέβαιναν στο ελικόπτερο Agusta Bell 212 και έχασαν τη ζωή τους όταν το ελικόπτερο «ΠΝ 21» κατέπεσε στα Ίμια την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου του 1996.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συνεργάτης του Πάνου Καμμένου, ανέβασε στο Twiitter, φωτογραφίες από την παρουσία του υπουργού, στην περιοχή