Το Huawei Mate 10 Pro μαθαίνει οδήγηση χάρη στον Kirin 970

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε την χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης στα smartphones υπό τη μορφή «ψηφιακών βοηθών» και τη χρήση της στα αυτόνομα οχήματα υπό τη μορφή «ψηφιακών οδηγών».

Η Huawei αποφάσισε να ενώσει τους δύο κλάδους χρήσης της Τεχνητής Νοημοσύνης, μέσω του RoadReader project, ενός προγράμματος διάρκειας πέντε εβδομάδων. Πιο αναλυτικά, οι μηχανικοί της εταιρείας ουσιαστικά δίδαξαν το Huawei Mate 10 Pro πώς να οδηγεί μία Porsche Panamera χρησιμοποιώντας το γκάζι, το φρένο και το τιμόνι του οχήματος.

Η συσκευή «διδάσκεται» μέσω της NPU του επεξεργαστή Kirin 970, ενώ χρησιμοποιώντας την κάμερα της συσκευής επιτυγχάνεται η αναγνώριση αντικειμένων ώστε να επιτευχθεί η διάκριση των εμποδίων ώστε να δίδονται εντολές αποφυγής πιθανών αντικειμένων στον δρόμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται ένα smartphone για την αυτόνομη κίνηση ενός οχήματος αφού ανάλογες προτάσεις άλλων εταιρειών (Nvidia, Intel, MobileEye) χρησιμοποιούν εξειδικευμένα chips συνδυασμένα με πληθώρα πρόσθετων αισθητήρων.

Η αυτόνομη Panamera θα βρεθεί στο MWC της Βαρκελώνης όπου θα επιδείξει τις ικανότητές της.

SHARE