Θρίλερ με τη σύλληψη του τρίτου τρομοκράτη των επιθέσων

Δεν επιβεβαιώνεται επισήμως η πληροφορία που μετέδωσε νωρίτερα η βελγική εφημερίδα «La Derniere Heure» ότι συνελήφθη στo Άντερλεχ, ο καταζητούμενος τρομοκράτης των Βρυξελλών, Ναζίμ Λαχράουι.

Η πληροφορία για τη σύλληψή του μεταδόθηκε από τη βελγική εφημερίδα, σύμφωνα με την οποία έγινε σε πιτσαρία στο Αντερλεχτ των Βρυξελλών.

Ο Ναζίμ Λαχράουι είναι επίσης καταζητούμενος για τις επιθέσεις του Παρισιού, συνεργός του συλληφθέντα Σαλάχ Αμπντεσλάμ και ειδικός στην κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών.

katazitoumenos

Ο 24χρονος Λαχράουι φέρεται να εξαφανίστηκε τρέχοντας από το αεροδρόμιο αμέσως μετά την έκρηξη.

Το DNA του Λαχράουι είχε βρεθεί σε σπίτια που χρησιμοποιήθηκαν από τους δράστες των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, και ταξίδεψε τον Σεπτέμβριο με τον συλληφθέντα Σάλαχ Αμπντεσλάμ.

Ο Λαχράουϊ είναι πρώην μαθητής καθολικού σχολείου και φοιτητής ηλεκτρομηχανικής. Κυκλοφορούσε για αρκετό καιρό στην Ευρώπη με το ψευδώνυμο Σουφιάν Καγιάν.

ypoptos-kapelo

Οι άλλοι δύο βομβιστές αυτοκτονίας που πραγματοποίησαν τις επιθέσεις, ήταν οι αδελφοί Χαλίντ και Μπραχίμ Ελ Μπακράουι, κάτοικοι Βρυξελλών.

Σχετικά με τους δράστες που απεικονίζονται στη φωτογραφία, αρχικά η αστυνομία εκτιμούσε ότι επρόκειτο για τα αδέλφια Αλ Μπαρκάουι.

Ωστόσο, νεότερες εκτιμήσεις των αρχών -που παραμένουν ανεπιβεβαίωτες- αναφέρουν ότι ο ένας αδελφός μόνο απεικονίζεται στη φωτογραφία και είναι εκείνος που ενεργοποίησε τον βομβιστικό μηχανισμό στο αεροδρόμιο, ενώ ο άλλος αδελφός έκανε την επιχείρηση στο μετρό.

Ερευνες για άντρα με λευκό μπουφάν-Δυο αδέρφια οι καμικάζι