ΗΠΑ: Ισόβια σε 63χρονο που δολοφόνησε Λιβανέζο γείτονά του

Σε ισόβια κάθειρξη, χωρίς δυνατότητα αποφυλάκισης υπό όρους, καταδικάστηκε ο 63χρονος Στάνλεϊ Μέιτζορς, κάτοικος της πολιτείας Οκλαχόμα, στις νότιες ΗΠΑ, για τη δολοφονία ενός γείτονά του, λιβανέζικης καταγωγής.

Ο Μέιτζορς ομολόγησε την πράξη του και κρίθηκε ένοχος στις αρχές του μήνα για τη δολοφονία του 37χρονου Χαλίντ Τζαμπάρα, τον Αύγουστο του 2016, στην πόλη Τάλσα.

Λίγες στιγμές πριν πέσει νεκρός στο κατώφλι του σπιτιού του, ο Χαλίντ Τζαμπάρα είχε τηλεφωνήσει στην αστυνομία για να καταγγείλει ότι ο γείτονάς του τον απειλούσε κρατώντας όπλο.

Για χρόνια, ο Μέιτζορς αντιμετώπιζε επιθετικά την οικογένεια Τζαμπάρα -χριστιανούς του Λιβάνου που εγκατέλειψαν την πατρίδα τους για να σωθούν από τον εμφύλιο πόλεμο- χαρακτηρίζοντας τα μέλη της «βρομερούς άραβες».

Πέραν της ανθρωποκτονίας ο Στάνλεϊ Μέιτζορς καταδικάστηκε επίσης για εκφοβισμό και παρενόχληση, κατηγορίες που η οικογένεια του θύματος θεωρούσε σημαντικές.

Όταν διέπραξε τη δολοφονία, ο Στάνλεϊ Μέιτζορς είχε αποφυλακιστεί υπό όρους αφού είχε καταδικαστεί να εκτίσει ποινή φυλάκισης επειδή είχε χτυπήσει με το αυτοκίνητό του τη μητέρα του Τζαμπάρα. Παράλληλα, του είχε απαγορευτεί να οπλοφορεί.

Ο συνήγορος του Μέιτζορς, Τζάστιν Σμιθ, δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση στην απόφαση, τονίζοντας πως ο πελάτης του αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

SHARE