Μικρό στο μάτι, αλλά μεγάλο σε δυνατότητες το νέο Compulab Airtop 2

To Compulab Airtop 2 είναι ένα μικρό PC, χωρίς ανεμιστήρα, με πολύ μικρό μέγεθος και αρκετά ενδιαφέροντα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Πρόκειται για τη δεύτερη γενιά του λιλιπούτειου ηλεκτρονικού υπολογιστή, το οποίο είναι εφοδιασμένο με επεξεργαστή Intel Xeon Ε3-1275 v6, με ξεχωριστή κάρτα γραφικών και μνήμη RAM που μπορεί να φτάνει έως και τα 64 GB. Στον τομέα των γραφικών μπορεί κανείς να επιλέξει είτε την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών της Intel, είτε την NVIDIA Quadro P4000. To Compulab Airtop 2 έχει ειδικά κατασκευασμένη μητρική κάρτα, ώστε να γίνεται όσο το δυνατόν καλύτερη εκμετάλλευση χώρου, σε ένα πλαίσιο που μπορεί να ανοίγει ως clamshell κινητό για να μπορεί να προσθέσει κανείς τα επιμέρους μέρη που θέλει.

Ένα από τα ατού του Compulab Airtop 2 είναι το γεγονός ότι χρησιμοποιεί τεχνολογία Natural Airflow για την επιτυχημένη απαγωγή θερμότητας, χωρίς να είναι αναγκαίο να υπάρχει ανεμιστήρας. Το συγκεκριμένο σύστημα έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί ικανοποιητικά ακόμα και σε ακραίες συνθήκες θερμοκρασίας. Το γεγονός ότι στο εσωτερικό του Compulab Airtop 2 δεν υπάρχουν κινούμενα μέρη σημαίνει ότι οι απαιτήσεις για συντήρηση του συστήματος είναι μηδαμινές.

Οι εξωτερικές διαστάσεις του κουτιού είναι 10x30x25,5 εκατοστά, στις οποίες μπορούν να χωρέσουν ο πομποδέκτης Wi-Fi και έξι θύρες USB. To λειτουργικό σύστημα του PC μπορεί να είναι Windows 10 ή Linux Mint.

SHARE