Λαγκάρντ: Συνεχίζουμε διαπραγματεύσεις με «καλή πίστη»

Το ΔΝΤ συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα με καλή πίστη, τόνισε η επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, λίγες ώρες πριν τη συνάντησή της με την καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ, στο Βερολίνο.

Σε συνέντευξή της, στην τηλεόραση του Bloomberg, κάνοντας μία έμμεση αναφορά στις αποκαλύψεις του Wikileaks, είπε χαρακτηριστικά: «Συνεχίζουμε να εστιάζουμε στη διευθέτηση του ελληνικής κρίσης, διαπραγματευόμενοι με καλή πίστη».

Η διευθύντρια του ΔΝΤ επισήμανε ότι οι στόχοι του προγράμματος παραμένουν ίδιοι. Κατά την ίδια είναι δύο: Πρώτον, να αποκατασταθεί η χρηματοοικονομική σταθερότητα στη χώρα και να είναι βιώσιμο το χρέος της. Και δεύτερον, να αποκτήσει η ελληνική οικονομία την ανταγωνιστικότητα, την παραγωγικότητα και τις δομικές μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται για να είναι ανεξάρτητη.

Σχετικά με το ελληνικό χρέος, η κ. Λαγκάρντ κατέστησε σαφές ότι η βιωσιμότητά του παραμένει σε προτεραιότητα.

«Στόχος μας είναι η αποκατάσταση της ελληνικής ανταγωνιστικότητας, εντός ενός πλαισίου διασφάλισης της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους», είπε ενδεικτικά.

Σε ερώτηση για την πρόθεση του ΔΝΤ να συναινέσει σε χαμηλότερους δημοσιονομικούς στόχους, απάντησε ότι «όλα θα πρέπει να υπολογιστούν».

Η Κριστίν Λαγκάρντ, λίγο πριν τη συνάντησή της με την Ανγκελα Μέρκελ, δημοσίευσε ένα μήνυμά της στο Twitter, με το οποίο εκθειάζει τον ρόλο της Γερμανίδας καγκελαρίου στο Προσφυγικό.

Το πρακτορείο Bloomberg ανέφερε σε δημοσίευμά του ότι ο Αλέξης Τσίπρας πιθανότατα αποξενώνεται από το ΔΝΤ την ώρα που το χρειάζεται περισσότερο.