Η Samsung παρουσιάζει τον SSD δίσκο με τη μεγαλύτερη χωρητικότητα

Η Samsung ανακοίνωσε τον SSD δίσκο PM1643 ο οποίος έρχεται να διπλασιάσει το προηγούμενο ρεκόρ χωρητικότητας της εταιρείας για δίσκο αυτής της κατηγορίας, από τα 15,36TB στα 30,72TB.

Ο Samsung PM1643 είναι κατασκευασμένος με βάση τα τελευταία V-NAND chips της εταιρείας και υπόσχεται ταχύτητα ανάγνωσης της τάξης των 2.100MB ανά δευτερόλεπτο και εγγραφής 1.700MB ανά δευτερόλεπτο. Για αυτές τις επιδόσεις η Samsung χρησιμοποίησε την τεχνολογία Through Silicon Via, που μεταφράζεται σε μνήμη DRAM μεγέθους 40GB.

Προφανώς πρόκειται για έναν δίσκο προορισμένο για βιομηχανική χρήση, κάτι που σημαίνει ότι ενσωματώνει προστασία των δεδομένων από ξαφνικές πτώσεις της τάσης του ρεύματος. Επιπλέον, η κατασκευάστρια τονίζει και την ανθεκτικότητα του δίσκου, καθώς μπορεί να εγγράφει 30,72TB δεδομένων (δηλαδή ολόκληρη την χωρητικότητα του δίσκου) κάθε μέρα, για πέντε συνεχόμενα χρόνια. Σύμφωνα με την Samsung ο χρόνος μεταξύ αστοχιών προσδιορίζεται στις δύο εκατομμύρια ώρες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κορεατικής εταιρείας ήδη έχουν κατασκευαστεί αρχικές ποσότητες του PM1643, χωρίς να προσδιορίζονται αλλά και χωρίς να ανακοινώνεται η τιμή της κάθε μονάδας. Αργότερα, θα γίνουν διαθέσιμες πρόσθετες εκδόσεις, με χαμηλότερες χωρητικότητες στα 15,36TB, 7.68TB, 3,84TB και 0,8TB.

SHARE