Χωρίς συμφωνία η συνάντηση Κατρούγκαλου-δημοσιογράφων

Χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε, το πρωί της Μεγάλης Τρίτης, η συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου με εκπροσώπους των ΠΟΕΣΥ και ΕΣΗΕΑ κι όπως γνωστοποιήθηκε, αποφάσισαν να συνεχίσουν τη συζήτηση.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κατρούγκαλος, ανέφερε ότι «η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση προσπάθησε να υπερασπίσει το αγγελιόσημο ως οιονεί εργοδοτική εισφορά και όχι ως κοινωνικό πόρο».

«Δυστυχώς στο πλαίσιο μιας θεολογικής εμμονής», είπε ο υπουργός, «οι δανειστές μας επέμειναν στην κατάργηση του αγγελιόσημου και γι αυτό το λόγο καλέσαμε τη σημερινή συνάντηση, ούτως ώστε να δούμε πως ενόψει της νομοθετικής κατάργησης μπορούν να υπάρξουν εναλλακτικοί πόροι διάσωσης του σχετικού πόρου μέσω μιας συμφωνίας μεταξύ των εργοδοτικών οργανώσεων στον Τύπο, συμπεριλαμβανομένου και του ηλεκτρονικού και των σωματείων των εργαζομένων».

«Διερευνήθηκε αυτή η δυνατότητα σήμερα χωρίς να υπάρξει συμφωνία, αλλά με τη δήλωση από τις δυο πλευρές μιας διάθεση να συνεχιστεί αυτή η συζήτηση», δήλωσε ο κ. Κατρούγκαλος.

Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΣΥ και της ΕΣΗΕΑ αποχώρησαν χωρίς να κάνουν δηλώσεις, σημειώνοντας ότι θα ακολουθήσει δελτίο τύπου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συνάντηση έγινε σε έντονο κλίμα και πως φαίνεται να δίνεται μια τρίμηνη παράταση, ώστε να δουν τι θα γίνει με τον ΕΔΟΕΑΠ μετά την κατάργηση του αγγελιοσήμου. Μια πρόταση που έπεσε στο τραπέζι ήταν η δημιουργία επαγγελματικού ταμείου για τους εργαζόμενους στον Τύπο.

Στο μεταξύ, η πολυήμερη απεργία έχει προκαλέσει την αντίδραση των ιδιοκτητών των Τηλεοπτικών σταθμών, αλλά και επιφυλάξεις μεταξύ των εργαζομένων για το αν είναι ο πλέον αποτελεσματικός τρόπος για να διεκδικήσει ο κλάδος τα αιτήματά του.