Βρυξέλλες: Σε λειτουργία μερικώς το αεροδρόμιο-Να κλείσουν τα σύνορα θέλουν οι μισοί Βέλγοι

Το αεροδρόμιο των Βρυξελλών ξεκινά την επαναλειτουργία του, μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στις 22 Μαρτίου, τα οποία έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία στη βελγική κοινωνία, με τους μισούς να θέλουν κλείσιμο των συνόρων ως λύση αντιμετώπισης της τρομοκρατίας.

Το αεροδρόμιο Ζαβεντέμ των Βρυξελλών, το οποίο παρέμεινε κλειστό από τη στιγμή που δύο βομβιστές αυτοκτονίας ανατινάχτηκαν στην αίθουσα αναχωρήσεων, θα επαναλειτουργήσει μερικώς από το βράδυ της Παρασκευής.

Στο μεταξύ, έρευνα καταγράφει μούδιασμα της κοινωνίας, με τους μισούς κατοίκους στο Βέλγιο να θεωρούν ότι το κλείσιμο των συνόρων θα συνέβαλε στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Συγκεκριμένα, το γκάλοπ που δημοσιεύτηκε στην Soir, εμφανίζει το 50% των ερωτηθέντων να συμφωνεί με την άποψη ότι «το κλείσιμο των συνόρων σε πρόσφυγες», όπως αναφέρει η εφημερίδα, «είναι καλό μέτρο για να εμποδιστούν τρομοκρατικά χτυπήματα στο Βέλγιο».

Επίσης, καχύποπτο παρουσιάζεται κι ένα μεγάλο μέρος των ερωτηθέντων απέναντι στους μουσουλμάνους, καθώς τέσσερις στους δέκα θεωρούν «μάλλον συνεργό» τη μουσουλμανική κοινότητα.

Υπενθυμίζεται ότι οι κεντρικοί δράστες των επιθέσεων, όπως και στην περίπτωση του Παρισιού, είχαν γαλλική ή βελγική υπηκοότητα.

Ακόμη, τρεις στους δέκα δηλώνουν ότι αποφεύγουν χώρους μεγάλων συγκεντρώσεων, ενώ σχεδόν οκτώ στους δέκα θεωρούν πως θα υπάρξουν και άλλες επιθέσεις.