Βρυξέλλες: Δεν ανοίγει ακόμη το αεροδρόμιο-Καταζητείται φίλος του Αμπντεσλάμ

Σαφής ημερομηνία επαναλειτουργίας του αεροδρομίου των Βρυξελλών δεν υπάρχει, καθώς ανακοινώθηκε ότι θα γίνουν επιθεωρήσεις ασφάλειας τη Δευτέρα, προκειμένου να επιβεβαιωθεί εάν οι επισκευές είναι ικανές.

Οι αρχές είχαν ανακοινώσει το Σάββατο ότι το διεθνές αεροδρόμιο Ζάβεντεμ, το πρώτο αεροδρόμιο του Βελγίου, δεν θα ξανανοίξει πριν τη Τρίτη.

Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις, οι αεροπορικές εταιρείες μετέφεραν τις πτήσεις τους σε τοπικά αεροδρόμια ή γειτονικές χώρες, ιδιαίτερα την Ολλανδία και τη Γερμανία.

Επισημαίνεται ότι την ευθύνη των τρομοκρατικών επιθέσεων ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος σε αεροδρόμιο και μετρό, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 31 άτομα (συμπεριλαμβανόμενων και των τρομοκρατών) και τραυματίστηκαν 340.

abrini

Οι βελγικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του επιστήθιου φίλου του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, Μοχάμεντ Αμπρίνι, ο οποίος παραμένει ασύλληπτος μετά τις επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι.

Ο Μοχάμεντ Αμπρίνι, 31 ετών, Βέλγος μαροκινής καταγωγής, εξαφανίστηκε μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στην καρδιά των Παρισίων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, φέρεται να εμπλέκεται στα τυφλά χτυπήματα των Βρυξελλών.

Σύμφωνα με την βελγική ιστοσελίδα «HLN», για τις βελγικές αρχές, ο παιδικός φίλος του Αμπντεσλάμ είναι ένας από τους τρομοκράτες στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

Αμπρίνι και Αμπντεσλάμ ζούσαν σε διπλανά σπίτια στο Μολενμπέκ του Βελγίου, τη φωλιά των ισλαμιστών τρομοκρατών. Μετά τις επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι, εκδόθηκε σε βάρος του Μοχάμεντ Αμπρίνι διεθνές ένταλμα σύλληψης. Κι όταν σημειώθηκαν οι αιματηρές επιθέσεις στο αεροδρόμιο και το σταθμό του μετρό στις Βρυξέλλες, η βελγική αστυνομία έστρεψε την έρευνά της και στον Αμπρίνι, ο οποίος φέρεται να ανήκε στην ίδια ομάδα που συντόνιζε τις επιθέσεις σε Βρυξέλλες και Παρίσι.