Βαρβάρα Φύτρου: Η ασυνεννοησία των υπηρεσιών έκαψε τους ανθρώπους μου- Να πληρώσουν οι εγκληματίες

Στη Βουλή διαβιβάστηκε η μήνυση που είχε καταθέσει τον περασμένο Αύγουστο στην εισαγγελία η χήρα του Γρηγόρη Φύτρου, η γυναίκα που έχασε τον άνδρα της και τα δυο παιδιά της κατά τη φονική φωτιά στην Ανατολική Αττική.

Η μήνυση της Βαρβάρας Βουκάκη Φύτρου είναι η πρώτη μήνυση που βάζει στο κάδρο ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων.

Ο δικηγόρος της μίλησε για πρώτη φορά στο Κεντρικό Δελτίο του Star για το ατελείωτο δράμα της γυναίκας που έχασε τον άνδρα της Γρηγόρη, τον γιο της Ανδρέα, 11 ετών (οι οποίοι κάηκαν δίπλα στο αυτοκίνητό τους) και την μόλις 13 ετών κόρη της Εβίτα, πρωταθλήτρια ποδηλασίας, η οποία έπεσε από το γκρεμό στην προσπάθειά της να σωθεί από τις φλόγες.

«”Αν ήξερα ότι θα γινόταν αυτό, δεν θα ήθελα να έλειπα, θα ήθελα να ήμουν εκεί”. Αυτή ήθελε να έχει το ίδιο τέλος», λέει ο δικηγόρος Βασίλης Καπερνάρος προσθέτοντας πως «είναι τεράστια η τραγικότητα, δεν μπορώ να σας μεταφέρω… ο εντολέας μου είναι η Εβίτα και το αδερφάκι της», λέει συγκινημένος.

Η μήνυση της Βαρβάρας Βουκάκη Φύτρου είναι η πρώτη μήνυση που βάζει στο κάδρο ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων.Η μήνυση της Βαρβάρας Βουκάκη Φύτρου είναι η πρώτη μήνυση που βάζει στο κάδρο ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων.

Η Βαρβάρα Βουκάκη Φύτρου, στη μήνυσή της αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «η ασυνεννοησία και η σύγχυση δημόσιων λειτουργών και υπηρεσιών έκαψε τους ανθρώπους μου, καθώς δεν αποκλείστηκε ο παραλιακός δρόμος που οδηγεί από τη Ραφήνα στο Κόκκινο Λιμανάκι και το Μάτι».

Και συνεχίζει: «Οι επιβάτες ενστικτωδώς εγκατέλειψαν τα οχήματά τους για να συνεχίσουν πεζοί προς τη θάλασσα για την προστασία τους. Εκεί η φωτιά πέρασε κυριολεκτικά από πάνω τους και τους κατέκαψε. Στη συγκεκριμένη τοποθεσία βρέθηκαν απανθρακωμένοι ο σύζυγος μου και ο υιός μου».

Η μήνυση της Βαρβάρας Φύτρου στρέφεται και κατά των Ρένας Δούρου, περιφερειάρχη Αττικής, Ιωάννη Καπάκη, πρώην γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, καθώς και κατά του δημάρχου Μαραθώνα, Ηλία Ψινάκη, ενώ καταλογίζει ευθύνες και στους Σωτ. Ταρζούδη, πρώην αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και στον Κωνσταντίνο Τσουβάλα, πρώην αρχηγό της ΕΛΑΣ.

Η ασυνεννοησία και η σύγχυση δημόσιων λειτουργών και υπηρεσιών έκαψε τους ανθρώπους μου», αναφέρει στην μήνυση της η μητέρα.Η ασυνεννοησία και η σύγχυση δημόσιων λειτουργών και υπηρεσιών έκαψε τους ανθρώπους μου», αναφέρει στην μήνυση της η μητέρα.

«Δεν πρόκειται να γλιτώσουν οι υπεύθυνοι. Θα αποδείξουμε ότι είναι η πιο μεγάλη ευθύνη ανθρώπων για τον χαμό των 98 ανθρώπων που αποκλειστικά θα το φέρουν βάρος στη ψυχή τους. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι έχει γίνει», λέει ο δικηγόρος της κυρίας Φύτρου.

Η μήνυση της Βαρβάρας Βουκάκη διαβιβάστηκε στη Βουλή και αυτό που θέλει η τραγική μητέρα και σύζυγος είναι να πληρώσουν όσοι ευθύνονται για τον χαμό της οικογένειάς της. Το έγκλημα αυτό λέει χαρακτηριστικά, δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο.