Τζιχαντιστής οδήγησε στην πτώση του αεροσκάφους των Malaysia Airlines

Μια νέα διάσταση, αυτή που όλοι φοβούντο αλλά κανείς δεν την διατύπωνε, δίνει στην «εξαφάνιση» του αεροσκάφους των μαλαισιανών αερογραμμών δύο και πλέον χρόνια μετά, εμπειρογνώμονας ειδικευμένος στα αεροπορικά δυστυχήματα..

Συγκεκριμένα στην εκτίμηση ότι η συντριβή του αεροσκάφους της Malaysia Airlines, το οποίο εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου 2014, είναι έργο αεροπειρατή ή τζιχαντιστή προχώρησε ειδικός αεροπορικών δυστυχημάτων, βασιζόμενος στο πτερύγιο που εντοπίστηκε στα ανοικτά της Μαδαγασκάρης.

Όπως τονίζει ο Λάρι Βανς, η μοιραία πτήση ΜΗ370 των αερογραμμών της Μαλαισίας, πιθανότατα δεν ήταν ακυβέρνητο τη στιγμή της πρόσκρουσης της στην επιφάνεια της θάλασσας.

Όπως τόνισε ο Βανς σε αυστραλιανό τηλεοπτικό δίκτυο μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί ο εντοπισμός του πτερυγίου (flaperon) στη Μαδαγασκάρη. Το πτερύγιο αυτό, ήταν σε θέση προέκτασης, που σημαίνει ότι το αεροσκάφος εκτελούσε ελεγχόμενη πτήση κατά την πρόσκρουσή του, στη θάλασσα.

Σύμφωνα με τον Βανς, η επέκταση του συγκεκριμένου πτερυγίου γίνεται όταν το αεροσκάφος προσπαθεί να προσγειωθεί, μέσω ενεργοποίησης ενός διακόπτη, κάτι που είναι απίθανο να συμβεί όταν υπάρχει ένα έκτακτο μη προγραμματισμένο γεγονός.