Τραγανοί λουκουμάδες μήλου

Οι πιο εύκολοι μηλολουκουμάδες που έχετε φτιάξει.

Δεν είναι οι κλασικοί στρόγγυλοι λουκουμάδες αλλά είναι εξίσου νόστιμοι. Μάλιστα δεν θα χρειαστείτε παρά ελάχιστα υλικά, τα οποία τα περισσότερα τα έχετε ήδη στην κουζίνα σας.

Ειδικά τώρα που τα μήλα είναι της εποχής, φτιάξτε νόστιμους λουκουμάδες – μπουκίτσες πασπαλισμένες με ζάχαρη άχνη ή κανέλα. Αν σας αρέσει το μέλι, προσθέστε το από πάνω και οι λουκουμάδες μήλου θα είναι απλά μοναδικοί.

Υλικά

1 μήλο τριμμένο στον τρίφτη

1 αυγό

1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 κουταλιά του γλυκού κανέλλα

1 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλιά της σούπας λευκή ζάχαρη

ζάχαρη άχνη και κανέλλα για το πασπάλισμα

λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Ανακατεύετε το αλέυρι με τη ζάχαρη σε ένα μπωλ.

Περνάτε το μήλο από τον τρίφτη και το πασπαλίζετε με την κανέλλα.

Χτυπάτε ελαφρά το αυγό με το εκχύλισμα βανίλιας και το προσθέτετε στο αλεύρι. Προσθέτετε και το μήλο. Αν το μείγμα είναι πολύ σφιχτό προσθέτετε 2-3 κουταλιές της σούπας γάλα.

Βάζετε το λάδι να κάψει σε ένα βαθύ σκεύος. Με ένα κουτάλι της σούπας ρίχνετε κουταλιές από το μείγμα στο σκεύος.

Όταν τηγανιστούν οι λουκουμάδες τους βγάζετε με την τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί.

Τους μεταφέρετε σε πιατέλα και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα.