Το Status της αντιγραφής!

Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει την καθημερινότητα της πλειοψηφίας, το πώς ζούμε, απολαμβάνουμε και καταναλώνουμε έχει αλλάξει δραματικά! Και αν κάποτε, το να φορτώσουμε στην κάρτα μία ακριβή αγορά γινόταν σχεδόν αυτόματα, τώρα η σκέψη και μόνο για κάποιους είναι απαγορευτική! Ποια επιθυμία εξακολουθεί να τροφοδοτεί την συνήθεια (;) κάποιων να αγοράζουν λιγότερο ή περισσότερο κακές απομιμήσεις ρούχων και αξεσουάρ γνωστών οίκων μόδας;

Εξακολουθεί να μας ελκύει το ωραίο, το ακριβό, το ρούχο σχεδιαστή αλλά για κάποιους αυτά τα θέλω πλέον συγκρούονται με την πραγματικότητα της καθημερινότητας! Έχοντας το προνόμιο είτε να είμαι σε επαφή, είτε να συνεργάζομαι με αρκετούς σχεδιαστές βλέπω αυτή την αλλαγή στον τρόπο που αγοράζουμε… καταναλώνουμε… Νέες επιλογές σε κομμάτια διαχρονικά και ποιοτικά, value for money, αποχή από υπερβολικά ακριβές αγορές!

Αναρωτιέμαι… αν η τάση για τους πραγματικά καλοντυμένους ανθρώπους είναι η αποχή από πανάκριβες υπογραφές, αν τώρα απλά επιλέγουμε καλοραμμένα και ποιοτικά ρούχα σε πιο προσιτές τιμές, αν στα editorial μόδας βλέπουμε μία στροφή στο ελληνικό ρούχο.

Προσωπικά σιχαίνομαι τις απομιμήσεις. Είναι κακές ποιοτικά. Ενισχύουν την παραοικονομία σε βάρος της πραγματικής οικονομίας. Έχω βιώσει την προσπάθεια αξιόλογων ελλήνων σχεδιαστών να στήσουν το brand τους επενδύοντας χρήματα και ενέργεια και προσφέροντας απασχόληση και σε άλλους. Αγοράζοντας απομιμήσεις ακυρώνουμε τις προσπάθειες νέων και ταλαντούχων ανθρώπων! Σημαντικότερο όλων… αγοράζοντας απομιμήσεις ενισχύουμε το καθεστώς δουλείας παιδιών και γυναικών που εργάζονται κάτω από απάνθρωπες συνθήκες για να παράγουν αυτά τα προϊόντα, που στην πλειοψηφία τους διακινούνται από τη μαφία και τις τρομοκρατικές οργανώσεις!

Για να ανανεωθούμε λοιπόν στυλιστικά σας προτείνω τα ελληνικά brand, Arminne και Made by JK. Οι σχεδιάστριες Φλώρενς Τοκατλιάν (Arminne) και Joy Κουμεντάκου (Made by JK) παράγουν τα ρούχα τους και τα αξεσουάρ τους στην Ελλάδα, χρησιμοποιώντας ελληνικά υφάσματα και υλικά!

Μπορείτε να δείτε και να αγοράσετε τα ρούχα Arminne στο site: https://www.arminne.com

Μπορείτε να δείτε τα ρούχα Made by JK στη σελίδα τους στο FB: https://www.facebook.com/madebyJK1/

Γράφει η Αγγελική Γρατσία