Τι θα κάνει η βασίλισσα Ράνια στη Λέσβο

Στις αρχές της Μεγάλη Εβδομάδας αναμένεται να επισκεφτεί τη Λέσβο η παλαιστινιακής καταγωγής βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας, σύζυγος του βασιλιά Αμπντάλα Β΄, προσκεκλημένη της διεθνούς ανθρωπιστικής οργάνωσης International Rescue Committee.

Η πληροφορία για την επίσκεψή της επιβεβαιώθηκε τόσο από την Πρεσβεία της Ιορδανίας στην Αθήνα όσο και από εκπρόσωπο της International Rescue Committee. Επίσης, και ο συντονιστής του καταυλισμού των προσφύγων στον Καρά Τεπέ Σταύρος Μυρογιάννης επιβεβαίωσε την επίσκεψη για την οποία έχει ενημερωθεί επίσημα.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα της Μυτιλήνης «Νέα της Λέσβου», η βασίλισσα Ράνια ζήτησε να επισκεφθεί τον δημοτικό καταυλισμό του Καρά Τεπέ που δημιούργησε ο δήμος Λέσβου, έναν καταυλισμό που αποτελεί πρότυπο και έχει συγκεντρώσει εγκωμιαστικά σχόλια για τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας του.

Εκεί φιλοξενούνται και σήμερα εκατοντάδες πρόσφυγες, κυρίως οικογένειες και ευπαθείς ομάδες που έχουν υποβάλει αιτήματα ασύλου και αναμένουν να εξετασθούν από τις αρμόδιες αρχές. Επίσης, φιλοξενούνται πρόσφυγες οι οποίοι έφθασαν στο νησί πριν την 20η Μαρτίου οπότε και ίσχυσε η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας.