Τι απαντά η κυβέρνηση για την επικοινωνιακή διαχείριση της πυρκαγιάς

Ήταν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες οι οποίες δόθηκαν στον πρωθυπουργό αφού έφυγαν από το σημείο οι κάμερες, απαντά η κυβέρνηση στο γεγονός ότι η ύπαρξη νεκρών ήταν γνωστή πριν από τη ζωντανή μετάδοση της επίσκεψης Τσίπρα στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, το βράδυ της πυρκαγιάς, κατά τη διάρκεια της οποίας δεν έγινε καμία σχετική αναφορά.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σημείωσε πως «οι νεκροί ούτε κρύβονται, ούτε εικάζονται».

Όπως είπε «την ώρα εκείνη δεν υπήρχαν ούτε διασταυρωμένοι, ούτε επιβεβαιωμένοι νεκροί. Η σύσκεψη στην οποία μετείχε ο πρωθυπουργός εκείνο το βράδυ κράτησε μέχρι τις 3.30 τη νύχτα. Το δευτερόλεπτο που η κυβέρνηση επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για νεκρούς, εγώ ο ίδιος ενημέρωσα τους δημοσιογράφους και τον ελληνικό λαό».

Παράλληλα, αναφερόμενος στις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης τόνισε πως «πρόκειται για επικοινωνιακά παιχνίδια και επικοινωνιακή σκοπιμότητα. Είναι αδύνατο να κρύψεις τους νεκρούς».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, δήλωσε πως «ο Πρωθυπουργός έμαθε ότι υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για νεκρούς αφότου έφυγαν οι κάμερες από το επιχειρησιακό κέντρο την περασμένη Δευτέρα», χαρακτηρίζοντας ως «αστήρικτη και καθόλου σοβαρή» την κατηγορία της Νέας Δημοκρατίας ότι η κυβέρνηση απέκρυψε τα θύματα.

«Μόλις επιβεβαιώθηκε η πληροφορία, βγήκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξημερώματα και ενημέρωσε για τους νεκρούς» είπε στο ραδιόφωνο «24/7» ο κ. Σκουρλέτης, υποστηρίζοντας ότι δεν θα άλλαζε κάτι αν η ενημέρωση γινόταν μία ώρα νωρίτερα ή μία ώρα αργότερα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, που καταλόγισε στην αξιωματική αντιπολίτευση επικοινωνιακή πολιτική «που θέλει να εκμεταλλευτεί τον πόνο των συνανθρώπων μας και να του δώσει πολιτική χροιά».

Μιλώντας στον «Real FM» και ερωτηθείς για τις καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες υπήρχε καθαρή εικόνα για νεκρούς πριν από την τηλεοπτική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, όπου και δεν έγινε καμία σχετική αναφορά, ο κ. Σπίρτζης ανέφερε πως «υπήρχε μία πληροφόρηση εξ όσων γνωρίζω, μετά την ενημέρωση που έγινε, όταν έφυγαν οι κάμερες για την πιθανότητα δύο αν θυμάμαι καλά ή ενός συμπολιτών, που ήταν ανεπιβεβαίωτες».

Ο κ. Σπίρτζης πρόσθεσε πως «όταν είχαμε πληροφόρηση βγήκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μία ώρα μετά και μίλησε για πάνω από 20 νεκρούς».