Τετριμένο και χωρίς αισθητική ανάταση στο νέο ομοσπονδιακό έμβλημα της ΔΗΣΥ.

Κακός Γαίτης και συμβολισμοί ισοπέδωσης του ανθρώπου. Το Φινάλε στο Συνέδριο της ΔΗ.ΣΥ, με ορίζοντα ενότητας και εσωτερικών διαδικασιών στην Κεντροδεξιά.

Στην δημοσιότητα δόθηκε το νέο λογότυπο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, που θα επιδιώξει να συμβολίσει το νέο ξεκίνημα. Το λογότυπο αποτελείται από πέντε πρόσωπα σε διαφορετικούς χρωματισμούς, που παραπέμπουν στα «ανθρωπάκια» του ζωγράφου Γιάννη Γαΐτη. (1923-1984) Με το νέο σήμα ανοίγει ο δρόμος για τον νέο υπό διαμόρφωση φορέα που όπως όλα δείχνουν θα γίνει τον Οκτώβριο μήνα, όπως το οριοθέτησε η Φώφη Γεννηματά.

Στο νέο σήμα που παρουσιάστηκε, εμφανίστηκαν από κάτω και τα λογότυπα των 5 κομμάτων που το συναπαρτίζουν, δηλαδή ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΚΙΔΗΣΟ, ΕΔΕΜ, ΚΙΝΗΣΕΙΣ. Παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι σύνεδροι και οι επικεφαλής αρχηγέτες των διαφόρων κομμάτων και κινήσεων έδειξαν ενθουσιασμό (πολύ περισσότερο όταν όλοι οι συντελεστές εμφανίζονται απρόσωποι, ισοπεδωτικά ίσοι, χωρίς ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, παράδοση και προσωπικότητα(όλοι ίσοι, χωρίς φαντασία παρουσιασμένοι,, από το κραταιό ΠΑΣΟΚ ‘έως μια μικρή ομάδα στελεχών) δεν θεωρήθηκε από ‘άλλους επιτυχές. Βασισμένο το νέο σήμα στην παράδοση των σχημάτων του Γιάννη Γαίτη δεν μπορεί να αποσπασθεί από τους συμβολισμούς-συνειρμούς αυτής της ζωγραφικής και τυπολογίας, που έχει καταγγελτικό χαρακτήρα αντίθετο με τις σύγχρονες επιδιώξεις και φιλοδοξίες του νέου προοδευτικού φορέα της Κεντροδεξιάς, Χαρακτήρα ισοπεδωτικό, σύγχρονης ανωνυμίας, ομοιομορφίας και τυποποίησης, καταναλωτών παρά πολιτών, άβουλα και παθητικά πρόσωπα ενός μικρόκοσμου που συνεχώς αναπαράγεται απειλητικά, πρόσωπα ενός κατακερματισμένους κόσμου.

Eκλεισε το Συνέδριο η Φώφη Γεννηματά

«Ε,ναι,λοιπόν, επιστρέψαμε!», με αυτή τη φράση άρχισε την ομιλία της στο κλείσιμο του Συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης η επικεφαλής και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

«Είμαστε ενωμένοι και όλοι μαζί μπορούμε, με τη δέσμευση για σκληρή δουλειά», είναι το ηχηρό μήνυμα του Συνεδρίου, είπε και υπογράμμισε πως «η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν είναι άθροισμα πολέμαρχων, αλλά κίνημα λαού και ως τέτοιο μπορεί να υπάρξει και να τραβήξει μπροστά».

Η κ. Γεννηματά επανέλαβε την πρόταση για εθνική συνεννόηση, συνεννόηση των κομμάτων γύρω από μια εθνική γραμμή.

Επιτέθηκε στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κατηγόρησε ότι έδειξε ένα «πρωτοφανές δείγμα καθεστωτικής αντίληψης», όταν μίλησε για “θεσμικό εμπόδιο”, αναφερόμενος σε απόφαση της δικαιοσύνης, επειδή διαφωνεί, και τόνισε πως η ΔΗΣΥ θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στους αντιπροσωπευτικούς θεσμούς της Δημοκρατίας, που, όπως είπε, έχουν «κλονιστεί».

Παρατήρησε ότι η ΔΗΣΥ δέχεται «επιθέσεις φιλίας» από παντού, διότι όλοι αναγνωρίζουν την άνοδο της και δήλωσε κατηγορηματικά: «Μέρος της λύσης θα γίνουμε. Δεν πρόκειται, όμως, να γίνουμε συμπλήρωμα κανενός».

Μίλησε για «απίστευτο κατήφορο» όσων επιτίθενται στο ΠΑΣΟΚ με σκανδαλολογία και ξεκαθάρισε πως η θέση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είναι «διαφάνεια για τους πάντες και παντού».

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι αυτή η «επίθεση σκανδαλολογίας» δεν γίνεται τυχαία, παράλληλα με το συνέδριο της ΔΗΣΥ, και ειδικότερα σε ότι αφορά τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, δήλωσε τα εξής: «Επιθέσεις στον πρωθυπουργό που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, την Κύπρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θωράκισε τη χώρα, δεν πιάνουν. Θα πάρουν την περιφρόνηση που τούς αξίζει, ματαιοπονούν».