Τεράστια ταλαιπωρία για τους επισκέπτες του Κέντρου Επισκεπτών στο Αστεροσκοπείο Πεντέλη

Λόγω της μεγάλης προσέλευσης πολλοί από τους επισκέπτες δεν κατάφεραν να μπουν για να δουν το φαινόμενο της Έκλειψης – Τι αναφέρει το Κέντρο Επισκεπτών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Μεγάλη ταλαιπωρία υπέστησαν πολλοί επισκέπτες που έσπευσαν χθες στο Κέντρο Επισκεπτών Πεντέλης του Αστεροσκοπείου Αθηνών για να απολαύσουν το μοναδικό θέαμα της Σελήνης.

Πολλοί εξ αυτών αναγκάστηκαν να φύγουν απογοητευμένοι, καθώς δεν κατάφεραν να μπουν στο χώρο και να παρακολουθήσουν μέσα από το τηλεσκόπιο τη Σελήνη και τον Κρόνο.

Το Κέντρο Επισκεπτών, ζητώντας συγνώμη από όσους ταλαιπωρήθηκαν, απέδωσε το πρόβλημα στην αθρόα προσέλευση πολιτών, καθώς πάνω από 1.800 άτομα με τα αυτοκίνητά τους πήγαν στο κέντρο, που μπορεί να διαχειριστεί καθημερινά μέχρι 200 άτομα, με αποτέλεσμα να επικρατήσει το αδιαχώρητο. Μάλιστα, στην ανακοίνωση σημειώνει ότι θα υπάρξει στρατηγική σχεδίαση για τη διαχείριση του κοινού, ώστε να μην επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα στο επόμενο μεγάλο αστρονομικό γεγονός.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:

Αγαπητοί επισκέπτες του Κέντρου Επισκεπτών Πεντέλης,

λυπούμαστε πραγματικά και ζητούμε συγνώμη σε σας αλλά και στους περίοικους γείτονες του Αστεροσκοπείου, για την χθεσινή ταλαιπωρία που υπεστήκατε λόγω της αναπάντεχα τεράστιας προσέλευσής σας προκειμένου να παρακολουθήσετε το όμορφο θέαμα του φαινομένου της Έκλειψης.

Εμείς, αλλά και οι ερασιτέχνες αστρονόμοι με τον εξοπλισμό τους και την ανιδιοτελή προσφορά τους, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά, προσπαθήσαμε να εξυπηρετήσουμε πάνω από 1.800 άτομα που έφθασαν με τα Ι.Χ. αυτοκίνητά τους. Δυστυχώς αυτό δεν κατέστη δυνατό και παρότι οι περισσότεροι είδαν μέσα από τηλεσκόπιο την Σελήνη και τον Κρόνο και άκουσαν για το φαινόμενο, παρά ταύτα κάποιοι έφυγαν απογοητευμένοι από τον χείμαρρο των ανθρώπων που κατέκλισε το Αστεροσκοπείο από όλες τις περιοχές της Αττικής!

Το Κέντρο Επισκεπτών Πεντέλης λειτουργεί από το 1995 και καθημερινά διαχειρίζεται έως 200 άτομα. Κάποιες φορές που επιθυμούμε να προσφέρουμε υπηρεσίες σε μοναδικά αστρονομικά γεγονότα με ελεύθερη είσοδο μπορεί να δημιουργηθεί το αδιαχώρητο όπως εχθές!

Σας υποσχόμαστε πως στο επόμενο μεγάλο αστρονομικό γεγονός (π.χ. ο επόμενος λαμπρός κομήτης που θα έρθει) η στρατηγική σχεδίαση για την διαχείριση του κοινού θα έχει αναθεωρηθεί από τη βάση.

Παρακαλούμε για την κατανόησή σας.