Γ. Σκάλκος: Κόκκινη γραμμή για την Ελληνική Λύση το ενδεχόμενο συνεργασίας πάνω σε πολιτικό ή οικονομικό πρόγραμμα χωρίς κοστολόγηση και πολιτική εφαρμογή

Με το χρόνο να μετρά πλέον αντίστροφα για το άνοιγμα της κάλπης, αλλά και για το ντημπέητ των πολιτικών αρχηγών απόψε στην ΕΡΤ, οι τελευταίες δημοσκοπήσεις εμφανίζουν ως ρυθμιστές του εκλογικού αποτελέσματος -μεταξύ άλλων- τους αναποφάσιστους, την αποχή και το ποσοστό των κομμάτων που μένουν εκτός Κοινοβουλίου, κρίνοντας την αυτοδυναμία.

Ο Γιάννης Σκάλκος, δημοσιογράφος και υποψήφιος βουλευτής με την Ελληνική Λύση στο Νότιο Τομέα της Β Αθηνών σε συνέντευξή του στον Αθήνα 984 με τη Σοφία Μπερετάνου, εκτίμησε ότι ο διπολισμός δεν είναι πλέον τόσο κραταιός όσο φαίνεται, παραπέμποντας στο άθροισμα των ποσοστών ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, δεν φτάνουν το 60%.

«Ιδρώνει η ΝΔ να ξεπεράσει το 30% και ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να το πλησιάσει. Δεν γίνεται λοιπόν να μιλάμε για δικομματισμό αφού έχουμε πολλά κόμματα, αλλά για διπολισμό» είπε χαρακτηριστικά.

Βάσει αυτού του συλλογισμού, σχολίασε καυστικά την αποδοχή της πρόσκλησης Τσίπρα από τον πρωθυπουργό για τηλεοπτικό διάλογο μεταξύ τους, αλλά στις δεύτερες κάλπες, υπενθυμίζοντας πως «στην Ελλάδα έχουμε Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία και όχι Προεδρική. Κάτι που σημαίνει ότι ζούμε σε ένα δημοκρατικό κράτος με αρχηγό τον/την ΠτΔ και ο λαός ψηφίζει τους βουλευτές με δημοκρατικές διαδικασίες, ασκώντας την εξουσία μέσω των αντιπροσώπων του».

 

Κληθείς να τοποθετηθεί για τις δηλώσεις του Κώστα Ζουράρι «και με τον Βελόπουλο και με τον Διάβολο προγραμματική συνεργασία για σχηματισμό κυβέρνησης» απέκλεισε κατηγορηματικά κάθε τέτοιο ενδεχόμενο την επομένη της κάλπης, κάνοντας επίθεση στα δύο μεγάλα κόμματα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «Δεν υπάρχει περίπτωση η Ελληνική Λύση να συμφωνήσει πάνω σε οποιοδήποτε ανύπαρκτο πολιτικό ή οικονομικό πρόγραμμα χωρίς κοστολόγηση και πολιτική εφαρμογή. Πρόκειται για διαχειριστικά τρικ που αφήνουν αδιάφορους τους πολίτες…Ο κ Μητοστάκης διακηρύττει πως έχει προχωρήσει η ψηφιοποίηση, αλλά εμείς θέλουμε να προηγηθεί η κατάργηση της γραφειοκρατίας και να ακολουθήσει η ψηφιοποίηση των κρατικών υπηρεσιών. Λέει επίσης πως ήρθε η ανάπτυξη, αλλά σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ είμαστε προτελευταίοι, οριακά πάνω από τη Βουλγαρία… Πρόθυμοι για συνεργασία υπάρχουν, αλλά εμείς δεν θα μπούμε σε αυτό το παιχνίδι…Άλλωστε στηρίξαμε πολλά από τα νομοσχέδια που ήρθαν στη Βουλή».

Συνεχίζοντας ο Γιάννης Σκάλκος  πρόσθεσε: «Η Ελληνική Λύση και ο Κυριάκος Βελόπουλος δεν είναι ο Σατανάς. Είμαστε Χριστιανοί Ορθόδοξοι και συμπορευόμαστε με ανθρώπους που ανεξαρτήτως θρησκευτικών πεποιθήσεων, ψηφίζουν ένα κόμμα με σχέδιο, πρόγραμμα το οποίο δεν λαϊκίζει όπως η Νέα Δημοκρατία με τα 150 ευρώ του κ Μητσοτάκη, φιλοδώρημα της τελευταίας στιγμής στους νέους. Αλλά ούτε και προκαλεί πόλεμο στα σπίτια των υποψηφίων για τις πανελλαδικές, όπως έκανε ο κ. Τσίπρας με την λεγόμενη κατάργηση της βάσης του 10».

SHARE