Συνταγή για χούμους με λιαστή ντομάτα | Ένα twist σε μια κλασική συνταγή

Το χούμους είναι μια από τις πιο κλασικές συνταγές της αραβικής κουζίνας και όπως προδίδει και το ίδιο του το όνομα (hummus σημαίνει ρεβίθι) βασικό του συστατικό είναι πάντοτε το συγκεκριμένο όσπριο ενώ κάθε φορά, ανάλογα με την εκάστοτε παραλλαγή, εμπλουτίζεται και από διαφορετικά υλικά. Στο παρακάτω twist θα βρεις έξτρα υλικό τη λιαστή ντομάτα, μια ενδιαφέρουσα εκδοχή που πρέπει να δοκιμάσεις.

Συνταγή για χούμους με λιαστή ντομάτα

Υλικά:

  • 500 γραμμάρια ρεβίθια
  • 1/4 κούπας λιαστές ντομάτες
  • 1/4 φλιτζανιού ταχίνι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/4 κούπας χυμό λεμονιού (περίπου 1 λεμόνι)
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι καγιέν

Εκτέλεση

  • Αφήνουμε τα ρεβίθια σε ένα μπολ γεμάτο με νερό για μια νύχτα. Οι μαμάδες ρίχνουν και λίγη σόδα μέσα στο μπολ για να μαλακώσουν καλύτερα. Στη συνέχεια τα βράζουμε για δύο ώρες μέχρι να γίνουν πολύ τρυφερά.
  • Πολτοποιούμε τα ρεβίθια, το ταχίνι, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού και το λάδι σε ένα μπλέντερ προσθέτοντας λάδι ή νερό από την κατσαρόλα που βράσαμε τα ρεβίθια για να το κάνουμε πιο κρεμώδες.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι καγιέν ανάλογα με τα γούστα μας. Στη συνέχεια, κόβουμε τις λιαστές ντομάτες σε μικρά κομμάτια και τις προσθέτουμε στο μείγμα.