Συμφορά για τα επόμενα δεκαπέντε χρόνια (τουλάχιστον εως το…2032) στα εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων. Μείωση προβλεπτή έως το 15%.

Βεβαίως  με  την προυπόθεση  ότι δεν πρέπει να υπάρξουν  μειώσεις σε μισθους, περικοπές σε συντάξεις και προβλήματα οικονομικά στα ασφαλιστικά Ταμεία.

Μειωμένο κατά 10%-15% , τουλάχιστον σε σχέση με  το σημερινό καθεστώς  των νόμων Κατρούγκαλου- ΣΥΡΙΖΑ θα είναι το εφάπαξ που θα λάβουν όσοι δημόσιοι υπάλληλοι ασφαλίστηκαν από το 1993 και μετά και θα συνταξιοδοτηθούν εντός της επόμενης 15ετίας. Βεβαίως με  βάση τρείς σοβαρές προυποθέσεις για το μέλλον.  Με πρώτη τη σταθερότητα όρων και προυποθέσεων.

Συγκεκριμένα μειωμένες συνταξεις εως το 2032  και όχι πεισσότερο  ακόμα  με  την προυπόθεση  ότι δεν πρέπει να υπάρξουν  νέες μειώσεις σε μισθους,  ούτε  νέες περικοπές σε συντάξεις και  ούτε προβλήματα οικονομικά στα ασφαλιστικά Ταμεία.

Αιτία   των περικοπών του σήμερα είναι η ένταξή τους στην ασφάλιση του ΕΦΚΑ και η αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των εισφορών τους. Οι αυξομειώσεις στο ύψος των εισφορών χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων θα επηρεάσουν τόσο το ύψος των μισθών τους όσο και των μελλοντικών τους συντάξεων, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Τα παραπάνω προκύπτουν από την εγκύκλιο των συναρμόδιων υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών για τις αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των εισφορών.

Οι αλλαγές αυτές εκτιμάται ότι αφορά περίπου 250.000 δημοσίους υπαλλήλους που θα συνταξιοδοτηθούν την επόμενη 15ετία και θα δικαιούνται τη λήψη εφάπαξ βοηθήματος.