Στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής αύριο ο Π. Πολάκης για Γ. Στουρνάρα

Η αυτεπάγγελτη αναφορά του εισαγγελέα κατά του πρώην υπουργού Παύλου Πολάκη, με αφορμή τη δημόσια παραδοχή του ίδιου στα ΜΜΕ πως ηχογραφούσε τη συνομιλία του με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, θα απασχολήσει αύριο το πρωί την πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής.

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας θα συζητηθεί η άρση της ασυλίας του πρώην υπουργού και νυν βουλευτή σχετικά με την υπόθεση. “Πήγαινέ με Προανακριτική, να βρεθούν οι βουλευτές να ζητήσουν την παραπομπή μου” δήλωσε ο ίδιος.

Όπως φαίνεται από την δήλωσή του ο κ. Πολάκης προκαλεί να παραπεμφθεί με το νόμο περί Ευθύνης Υπουργών, ενώ δεν θα ζητήσει να αρθεί η ασυλία του.

Ο κ. Πολάκης αναφέρθηκε στην υπόθεση κατά την τοποθέτησή του στις Προγραμματικές Δηλώσεις, σηκώνοντας τους τόνους. “Επειδή κάποια πουλάκια μου είπαν ότι την επόμενη εβδομάδα οι πρώτες άρσεις ασυλίας που θα έρθουν αφορούν εμένα -μήνυση του κ. Στουρνάρα και του κ. Πουλή από το ΚΕΕΛΠΝΟ- θέλω να πω ότι είμαι εδώ και τους περιμένω. Και θα ελέγξουμε και όλες τις υποθέσεις που εμείς στείλαμε στη Δικαιοσύνη για να μην κουκουλωθούν”.

Η συνέχεια της υπόθεσης θα λάβει χώρα στην Ολομέλεια της Βουλής η οποία και θα αποφασίσει μετά από ψηφοφορία εάν θα αρθεί ή όχι η ασυλία του κ. Πολάκη. Σε περίπτωση που αρθεί, -το πιθανότερο- η υπόθεση θα πάει στην Δικαιοσύνη.

Ο ίδιος ο πρώην υπουργός συνέχισε τον πόλεμο που είχε ανοίξει με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, καθώς εκτός από την αναφορά για τα ‘πουλάκια’ έκανε νέα επίθεση στο ξεκίνημα της ομιλίας του λέγοντας τα εξής: “Προχωράω στην ουσία. Περιμένω από χθες να δω κάποια ανακοίνωση του κ. Στουρνάρα. Θυμάστε όλοι και τον Μάη και τον Ιούλη είχε βγει, όταν ψηφίσαμε τα μέτρα των φορολογικών ελαφρύνσεων, τι είχε πει: “Κίνδυνος του δημοσιονομικού εκτροχιασμού τη χώρας” σε δύο διαδοχικές ανακοινώσεις, μία της Τράπεζας της Ελλάδας και μία πιο πριν δικιά του.

Από χθες “μουρμού κι ακρόαση”, τίποτα στα μέτρα που ανακοινώσατε για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κ.λπ., κ.λπ. Άρα τι άλλη απόδειξη θέλουμε ότι σας παραδίδουμε μια υγιή οικονομία με πλεονάσματα, καμία σχέση με καμένη γη που παραλάμβαναν όλες οι κυβερνήσεις από το ’74 και δώθε και βέβαια, δεν βλέπει κανέναν δημοσιονομικό εκτροχιασμό ο κ. Στουρνάρας με τα μέτρα των φορολογικών ελαφρύνσεων της μεσαίας τάξης που ανακοινώσατε χθες.

Θα έχω μεγάλη απορία να δω τι θα πει για το 2020, γιατί για το 2020 –για να είμαστε καθαροί και για να καταλάβει και ο κόσμος που μας ακούει- εάν δεν κόψετε από κάπου αλλού ένα ποσό που παίζει από το 1,8 μέχρι τα 2,2 δισεκατομμύρια, πολύ απλά αυτές τις ελαφρύνσεις δεν θα τις κάνετε. Το ξαναλέω: Εάν δεν κόψετε από κάπου αλλού, δεν βγαίνει ο λογαριασμός και θέλουμε να δούμε τι ακριβώς θα κόψετε”.