Στην Αθήνα για συνομιλίες ο Αμερικανός Υφυπουργός Οικονομικών Δρ. Νάθαμ Σιτς

Του Νίκου Αθηναίου

Στην Αθήνα βρίσκεται ο Αμερικανός υφυπουργός Οικονομικών κ. Σιτς για συνομιλίες με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους και εκπροσώπους του ιδιωτικού τομέα με αντικείμενο «τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του μεταρρυθμιστικού προγράμματος της Ελλάδας και την κατάσταση που βρίσκονται οι συνομιλίες με την Ευρώπη για ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους», όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το Αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών. Ο κ. Σιτς ήρθε από το Παρίσι όπου ήταν χθες, και αύριο μεταβαίνει στη Ρώμη.

Ο κ. Σιτς διορίστηκε στην παρούσα θέση του το Φεβρουάριο του 2014. Είχε προηγουμένως εργαστεί για 18 χρόνια στην Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ, όπου από το 2007-2011 ήταν Διευθυντής του Τμήματος Διεθνούς Χρηματοδότησης. Παλαιότερα υπήρξε επικεφαλής των Διεθνών Οικονομικών Υποθέσεων της Citigroup.

Ο Αμερικανός επίσημος έχει κατά καιρούς εκφραστεί αρνητικά για τις μορφές οικονομικής πολιτικής της Γερμανίας. Έχει επίσης εκφράσει την ανησυχία του για το γεγονός ότι οι υπεύθυνοι για τα οικονομικά θέματα της ευρωζώνης δεν κινούνται αρκετά γρήγορα για τη ρύθμιση των τραπεζικών τους προβλημάτων», και όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η WSJ, δήλωσε παλαιότερα ότι «η περιοχή της ευρωζώνης θα εξυπηρετείτο καλύτερα αν η ΕΚΤ ήταν πιο επιθετική».